avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deces socru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deces socru

Bună ziua!
Vă rog să-mi spuneți dacă în Contractul colectiv de muncă se pot trece un număr mai mic de zile libere în cazul decesului unui membru de familie (în speță, dacă se pot trece 2 zile libere în loc de 3 zile)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:59, 1 Aprilie 2020
Nu pot fi trecute mai puține zile decât cele precvăzute în Codul muncii, legi speciale, contracte colective la nivel de ramură
1. Codul muncii nu prevede niciun număr de zile care se acordă in acest caz.

2. Legislația existentă este aplicabilă sectorului bugetar si nu celui privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere in caz de deces airis airis Buna ziua! Spuneti-mi va rog, daca in caz de deces al bunicului am dreptul la 1 zi libera platita in afara concediului de odihna, de ce mi se ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite la deces membru familie friday_325 friday_325 Buna ziua, as dori sa aflu daca exista vreo lege care obliga angajatorul sa acorde zile libere platite la decesul unui membru al familiei angajatului ? Conform ... (vezi toată discuția)
Zile libere casatorie 2012 ionica86 ionica86 Buna ziua. Anul acesta oficiez casatoria si vreau sa stiu daca mai am dreptul la 5 zile libere platite asa cum era inainte. In noul cod al muncii doar se ... (vezi toată discuția)