avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salar
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salar

pentru unii salariati, am popriri pe salariu de la executori judecatoresti (pt. neplata imprumuturi). Pe perioada starii de urgenta se mai fac opriri de 1/3 pe salariul net al acestor salariati?
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 08:03, 3 Aprilie 2020
Nu.
Sunați executorii judecătorești și vorbiți cu ei, să nu riscați să fiți dat în judecată ca terț poprit pentru validarea popririi.
Corect. Nici asta nu-i exclus. La zapaceala de acum.....
multumesc mult. Dar daca am de la un executor o adresa ca suspenda poprirea, mai retin salariatului din salariu (ce inseamna suspendare?) sau nu-i opresc deloc?
Suspendarea nu înseamnă ridicarea popririi. Pentru suspendare trebuie trecută o dată și un termen, de când începe și până când, în încheierea executorului. Probabil se suspendă executarea de către unii executori pe toată perioada declarării stării de urgență.
Dar dacă un executor a suspendat executarea unui debitor, nu-i valabil și pentru ceilalți angajați care au poprire.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Tert poprit Moscu Marius Moscu Marius Buna seara.Am primit la firma o citatie,la judecatorie,in care ni se spune ca avem calitatea de tert poprit, pentru o persoana care nu mai este salariatul ... (vezi toată discuția)
poprire salariu rain4est rain4est Buna ziua tuturor Am o problema legata de institoirea unei popriri . Mai exact un salariat angajat cu un salariu de 500 lei net lunar, a primit o hotarare de ... (vezi toată discuția)
Validare poprire nramona nramona Buna ziua! Debitorul meu este angajat la o firma ce se afla in insolventa.In speta este fata administratorului si angajata in firma tatalui. Executorul ... (vezi toată discuția)