avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită validare poprire
Discuție deschisă în Executare silită

validare poprire

Buna ziua! Debitorul meu este angajat la o firma ce se afla in insolventa.In speta este fata administratorului si angajata in firma tatalui. Executorul judecatoresc a trimis adresa de infiintare a popririi si nu are nici un raspuns si nici bani virati in cont. Daca tertul poprit se afla in insolventa mai pot cere validarea popririi?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:50, 12 Septembrie 2012
Cam greu. Chiar daca obtineti hotararea de validare, nu o veti putea pune in executare, ptr ca executarea silita a insolventei este suspendata de drept. Asa ca, la ce bun sa o obtineti daca nu o veti putea folosi? Eventual va veti putea inscrie la masa credala daca se deschide falimentul.daca e deja deschis nu veti mai putea fi in termen sa o depuneti.
Insolventa societatii nu are legatura cu obligatiile financiare ce ii revin unui salariat al acesteia.
Executorul sa faca demersuri in continuare pentru realizarea popririi pe salariu pentru persoana angajata in societate ( chiar daca societatea se afla in insolventa)
Nu se cere executarea silita a societatii, aici este vorba de un debit al unei persoane fizice salariata din cate am inteles
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2012
adelaida_07, utilizator
Da, este vorba despre un angajat. dar pot sa obtin validarea popririi atata timp cat angajatorul este in insolventa?
Nu are legatura insolventa unei societati cu salariul angajatilor. Angajatorul insolvent, daca are salariati, plateste salariile deci trebuie sa valideze poprirea. Societatea nu poate invoca insolventa pentru a refuza aplicarea unei hotarari a instantei de a institui poprire pe salariul unui angajat.
Multumesc frumos. si trebuie sa astept 3 luni conform art.460 C.pr.civ.? parca nu as sta, a trecut o luna.

Alte discuții în legătură

Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu hotarare definitiva dar nu irevocabila ClaudiaN ClaudiaN Societatea poate pune poprire pe salariul angajatului in baza unui titlu executoriu (hotararea de fond in litigii de munca) daca acesta nu este si irevocabil? ... (vezi toată discuția)
Validare poprire Popescu V. Alexandru Popescu V. Alexandru Poprirea este una din caile de executare silita pt.sume de bani. Daca s-a incuviintat executarea in instanta ( fara a se contesta de catre debitor ulterior)- ... (vezi toată discuția)