avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare - cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare - cumparare

Sunt in proces sa cumpar un apartament prin intermediul unei Agentii. In apartament mai sunt lucruri ale fostului proprietar. Se pare ca Agentia s-a angajat ca se va ocupa de eliberarea completa a apartamentului dar fiind situatia prezenta (Stare de urgenta) nu a fost posibil acest lucru. In cateva zile va trebui sa ne intalnim si sa semnam Contractul de Vanzare - Cumparare. In acest contract este stipulat un termen de 30 de zile in care fostul proprietr va elibera apartamentul de acele obiecte. Ce se va intampla daca el nu va respecta aceasta prevedere contractuala?
Cel mai recent răspuns: GMPa , utilizator 21:22, 3 Aprilie 2020
Buna ziua,
Probabil ca stiti ca suntem in stare de urgenta.
Sper sa gasiti cu fostul proprietar o solutie AMIABILA sa va intelegeti si omul sa elibereze imobilul.
Din pacate, daca vanzatorul nu va intelege sa paraseasca de buna voie imobilul la termenul stabilit, va trebui sa va adresati instantei si ulterior unui executor judecatoresc pentru a-l evacua. Cel mai sigur este sa incheiati contractul numai dupa ce apartamentul este eliberat de bunurile vanzatorului. Daca nu puteti face asta, va sfatuiesc sa nu achitati pretul in intregime si sa conveniti ca o parte (mai mica sau mai mare) din pret se va achita la data eliberarii si predarii apartamentului iar in cazul in care vanzatorul intarzie acesta va fi obligat la plata de penalitati (un procent din pret) care se vor deduce din partea din pret care v-a ramas sa i-o achitati.
Stimate domn,

In contextul actual, al starii de pandemie, executarile silite directe sunt suspendate.(inclusiv cele referitoare la evacuare, iar evacuarea are loc in baza unei hotarari judecatoresti ).

In cazul in care nu este respectat termenul de eliberare a imobilului, va sugerez sa notificati vechiul proprietar, prin avocat.

II veti pune in vedere sa respecte clauza contractuala , inserata in contractul de vanzare-cumparare, referitoare la eliberarea imobilului.

In cazul nerespectarii acestei obligatii, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea evacuarii, cat si in vederea platii unor despagubiri, pentru prejudiciul cauzat.

O alta varianta pe care o puteti folosi este aceea conform careia nu semnati contractul de vanzare-cumparare si nu achitati pretul aferent, pana cand nu este liber imobilul.


In fata notarului public, puteti fi asistat de un avocat, pentru a va aduce la cunostinta efectele contractului de vanzare-cumparare.

Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament - nora divortata cu copil minor mariaevelina mariaevelina Buna ziua - doresc sa cumpar un apartament in care acum in prezent locieste proprietara si nora acesteia cu un copil de 3 ani (nepotul proprietarei). ... (vezi toată discuția)
Clauza contract vanzare-cumparare imobil ContSters108265 ContSters108265 Buna ziua. Va rog sa-mi raspunde-ti la o intrebare daca se poate: Am incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un imobil cumparat prin credit ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat little_30devil little_30devil Buna ziua Am cumparat de curand un apartament si am descoperit ca pe acest apartament au fost facute 4 contracte de comodat pentru stabilirea resedintei ... (vezi toată discuția)