avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Șomaj tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Șomaj tehnic

Bună seara, angajatorul nostru intenționează sa ne bage în șomaj tehnic dar nu vrea sa plătească 75% din salariul individual cu doar 75% din salariul mediu pe tara, adică ca subvenționează statul. Este legal? Putem refuza? În plus dorește sa ne bage pe toți suntem doar 7 în tota firma
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:56, 1 Aprilie 2020
Legal, angajatorul ar trebui sa va plateasca diferenta pana la concurenta sumei de 75% din salariul individual. Va puteti opune, daca o faceti cu cap.
Pe de alta parte, angajatorul are posibilitatea sa desfiinteze posturile si sa va trimita in somaj normal, nu tehnic.
Eu, in locul dvs. (de fapt in locul meu), as incasa suma oferita si as tine cont de faptul ca, dreptul la actiune in litigiile salariale, se prescrie extinctiv, de regula in 3 ani. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic cati_32 cati_32 as dori sa stiu daca dupa cele 3 luni legale de somaj tehnic este normal ca angajatorul sa aduca activitatea la normal pentru o luna si apoi sa bage din nou in ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic sau co alex.v alex.v Buna ziua. Lucrez într-o companie unde s-a hotărât ca personalul sa intre pentru câteva zile (ATENȚIE!!! doar 4 zile) în șomaj tehnic. Bineînțeles ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre somajul tehnic..... kykysor kykysor Buna ziua; am fost in concediu crestere copil de la 01.11.2006-25.07.2008; de pe data de 01.01.2008 firma la acre am fost angajata si-a suspendat activitatea ... (vezi toată discuția)