avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Desfiintare post
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Desfiintare post

Buna seara.
Am primit prin executor judecatoresc un preaviz de 20 zile, legat de faptul ca la firma unde activez eu, se va desfiinta postul pe care sunt, pe motiv de Covid 19.
In momentul de fata si legat de toata situatia de fata, este legal sa faca asta pe acest motiv?
Ce ar trebui sa fac eu pe mai departe?

Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
Bocioaga Robert, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:44, 1 Aprilie 2020
- Este legal.
- In continuare, fie va cautati de munca, fie aplicati pentru somaj (nu cel tehnic).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic in perioada de preaviz Den85 Den85 Buna ziua, In urma demisiei angajatului, s-a decis unilateral cu angajatorul un preaviz de 40 zile. Avand in vedere situatia cu covid 19, s-a luat masura ... (vezi toată discuția)
Concediere prin ordin judecatoresc??????? alysha22 alysha22 buna seara. lucrez la o companie multinationala de renume, care in acest moment este in reorganizare. am fost somati pentru plecari voluntare doar pt genul ... (vezi toată discuția)
Somaj Iael Iael Impreuna cu sotul suntem actionari in parti egale (microintreprindere ) si avem carti de munca pentru care platim contributiile . Acum suntem in somaj tehnic ... (vezi toată discuția)