avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... somaj tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

somaj tehnic

Buna ziua,
Pentru suspendarea CIM pe somaj tehnic trebuie facute decizii individuale fiecarui salariat sau se pot suspenda contractele in baza unei decizii globale data de angajator, cu anexa in care sa se specifice clar numele, prenumele, locul de munca si perioada de suspendare? Putem aduce la cunostinta acea decizie fiecarui salariat si luate semnaturi de luare la cunostinta.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:56, 4 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din practica, da spun:
- daca exista un numar mic de salariatii , pentru suspendarea c.i.m. pe somaj tehnic se fac decizii individuale fiecarui salariat sau

- daca exista un numar mare de salariati , se pot suspenda contractele in baza unei decizii globale data de angajator, cu anexa in care sa se specifice clar numele, prenumele, locul de munca si perioada de suspendare si care se va aduce la cunostinta fiecarui salariat sub semnatura.
Rog pe d-nul consilier sa ma ajute si cu doua precizari pe care nu le-am regasit in Codul Muncii: 1.termenul in care trebuie expediate aceste decizii.2. De cand produce efecte decizia de suspendare, de la data suspendarii sau data comunicarii?MUltumesc
Parerea mea este ca decizia isi produce efectele de la data suspendarii .... de la data comunicarii incepe sa curga termenul de contestare a acesteia in instanta.

In practica, termenul este de maxim 5 zile de la emitere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Am rugamintea de-a ma ajuta care sunt pasii pt. a acorda somaj technic angajatilor. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Somaj tehnic mnd mnd Buna ziua, OUG 28/2009 spune ca pe durata intreruperii activitatii temporare a activitatii angajatorului prevazuta la articolul 53 alin 1, din legea 53/2003 ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut pt intrare in "somaj tehnic" conform oug nr. 28/2009 Mirela71 Mirela71 buna seara! as avea si eu nevoie de anumite explicatii in ceea ce priveste intrarea unor angajati in\"somaj tehnic\" conform OUG 28/2009. Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)