avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... concediu medical pentru izolare fortata covid 19
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

concediu medical pentru izolare fortata covid 19

Buna ziua!

Lucrez la o farmacie naturista, care nu isi intrerupe activiatea in aceasta perioada, insa sotul meu se intoarce acasa din Norvegia regiunea Myre, tranziteaza aeroporturile Oslo si Istanbul - Turcia. Conform procedurilor legate de Covid-19 va intra in carantina institutionalizata sau in izolare la domiciliul unde locuim impreuna ? La serviciu mi s-a spus ca nu pot sa imi permit sa intru in carantina/izolare, seful spunandu-mi ca ei nu inchid si isi vor cauta pe altcineva. Ce pot face in acest caz? Am dreptul la concediu medical fortat? Va rog sa ma ajutati, sunt disperata ca pot pierde locul de munca, dar vreau sa stiu legal ce pot face! Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2020
simona435, utilizator
Cel mai recent răspuns: simona435 , utilizator 16:28, 3 Aprilie 2020
Autoritățile române vor dispune, dacă soțul dumneavoastră va fi plasat în izolare la domiciliu sau în carantină, fie într-un centru special sau la domiciliu. Dacă va fi la domiciliu, și se va dispune această măsură și asupra dumneavoastră, atunci în mod obligatoriu va trebui să stați în izolare/carantină la domiciliu, veți anunța medicul de familie/DSP, în această situație contractul de muncă va înceta de drept.
Haideti domnul jurist, cum sa-i inceteze contractul de munca de drept?
Contractul de munca inceteaza asa pur si simplu? Adica sa inteleg ca nu am nici un drept legal? Nu e vina mea ca suntem in stare de urgenta!
Se suspendă de drept!


trandafir2 a scris:

Haideti domnul jurist, cum sa-i inceteze contractul de munca de drept?

Se suspendă de drept!

simona435 a scris:

Contractul de munca inceteaza asa pur si simplu? Adica sa inteleg ca nu am nici un drept legal? Nu e vina mea ca suntem in stare de urgenta!

Alte discuții în legătură

Informare Modicolo Modicolo Bună ziua, as avea o întrebare, deci, eu sunt detașat în Franța cu o firma interim, și din cauza coronaviruslui sunt obligat sa întru în carantina, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care am un angajat care este testat pozitiv ... florin.hutanu@testergrup.ro florin.hutanu@testergrup.ro Buna ziua, In cazul in care am un angajat care este testat pozitiv Covid-19, am obligatia sa anunt DSP? Ce alte obligatii am in calitate de ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cic cu concediu de carantinare (covid-19) Cri I. Cri I. Suprapunere CIC cu concediu de carantinare (covid-19) Bună ziua, Mă aflu într-o situație \"absolut specială\", după cum au intitulat-o angajații ... (vezi toată discuția)