avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... concediu medical pentru izolare fortata covid 19
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

concediu medical pentru izolare fortata covid 19

Buna ziua!

Lucrez la o farmacie naturista, care nu isi intrerupe activiatea in aceasta perioada, insa sotul meu se intoarce acasa din Norvegia regiunea Myre, tranziteaza aeroporturile Oslo si Istanbul - Turcia. Conform procedurilor legate de Covid-19 va intra in carantina institutionalizata sau in izolare la domiciliul unde locuim impreuna ? La serviciu mi s-a spus ca nu pot sa imi permit sa intru in carantina/izolare, seful spunandu-mi ca ei nu inchid si isi vor cauta pe altcineva. Ce pot face in acest caz? Am dreptul la concediu medical fortat? Va rog sa ma ajutati, sunt disperata ca pot pierde locul de munca, dar vreau sa stiu legal ce pot face! Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2020
simona435, utilizator
Cel mai recent răspuns: simona435 , utilizator 16:28, 3 Aprilie 2020
Asta inseamna ca angajatorul poate suspenda contractul de munca si poate angaja pe altcineva in locul meu? Si daca nu am unde sa locuiesc in perioada aceasta, raman fara serviciu, ca si cum ar fi din vina mea, nu exista nici o protectie pentru angajati? Si daca contactez virusul tot asta se va intampla, incetarea contractului de munca din vina mea ca am contactat virusul, asta in conditiile in care masurile de protectie sunt minime spre deloc!
Nu este obligatoriu ca să stați în izolare sau carantină, dacă soțul dumneavoastră va sta cele 14 zile în izolare sau carantină într-o altă locație. Asta veți afla la momentul la care va sosi acesta, în funcție de ce vor dispune autoritățile. Dumneavoastră ați întrebat ce se întâmplă cu contractul dumneavoastră de muncă, dacă ați fi nevoită să stați în izolare sau în carantină, iar eu v-am răspuns că vi se va suspenda, angajatorul poate pe durată determinată să angajeze pe altcineva în locul vacant, dar nu are dreptul să vă concedieze, fiindcă absențele le veți proba cu certificatul medical.
Ok, acum am inteles! Problema e ca angajatorul deja a venit si mi-a spus sa il anunt din timp daca intru in carantina/izolare, sa isi caute alt om, dar nu pentru o perioada determinata ci in locul meu, si perioada lucrata de acum si pana la data de 20 aprilie, cand vine sotul, o va considera preaviz! . Are voie sa faca asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare Modicolo Modicolo Bună ziua, as avea o întrebare, deci, eu sunt detașat în Franța cu o firma interim, și din cauza coronaviruslui sunt obligat sa întru în carantina, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care am un angajat care este testat pozitiv ... florin.hutanu@testergrup.ro florin.hutanu@testergrup.ro Buna ziua, In cazul in care am un angajat care este testat pozitiv Covid-19, am obligatia sa anunt DSP? Ce alte obligatii am in calitate de ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cic cu concediu de carantinare (covid-19) Cri I. Cri I. Suprapunere CIC cu concediu de carantinare (covid-19) Bună ziua, Mă aflu într-o situație \"absolut specială\", după cum au intitulat-o angajații ... (vezi toată discuția)