avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Ce tip de contract se poate incheia intre persoane ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Ce tip de contract se poate incheia intre persoane fizice neautorizate

Buna ziua! Am o mica dilema, daca ma puteti ajuta, va rog.

M-a prins perioada asta cu Coronavirus in renovari, impreuna cu 2 prieteni renovam apartamentul. De cand s-a dat ordonanta de urgenta privind statul acasa, prietenii nu pot veni legal sa ma mai ajute - risca amenda sau chiar mai grav, dosar penal.

Exista vreo posibilitate sa incheiem un contrat intre persoane fizice neautorizate sau o conventie civila? Cum procedez ca ei sa poata veni sa lucreze in continuare, urmand ca acest contract sa fie inregistrat ulterior la ANAF. Mentionez ca nu avem PFA niciunul din noi si nici nu intentionam sa facem pentru inca 2-3 saptamani de renovari.

Va multumesc anticipat!
Victor N.

Alte discuții în legătură

Buna seara, acum 1 an am fost prins cu o tigara confectionata ... alexx12333 alexx12333 Buna seara, acum 1 an am fost prins cu o tigara confectionata cu marijuana, am fost la declaratii si cam acum 2 zile am primit citatie acasa ca se va renunta ... (vezi toată discuția)
O fată de 16 ani vrea să facă sex cu mine (am 25 ani), risc probleme penale sau doar timp pierdut la poliţie În caz că cineva depune plângere? Virginul Virginul Am 25+ ani iar o fată de 16 ani m-a luat la vorbă în parc. Fiind dintr-o familie săracă, am zis s-o ajut, i-am cumpărat de mâncare, i-am dat 10 lei să ... (vezi toată discuția)
Zgomot excesiv de la renovarea apartamentului de deasupra care ... cspandrei cspandrei Zgomot excesiv de la renovarea apartamentului de deasupra care se intinde deja de aproape 3 ani. Buna ziua - am urmatoarea problema: Apartamentul de ... (vezi toată discuția)