avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Roi asociatie de proprietari interzis caini pe iarba
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Roi asociatie de proprietari interzis caini pe iarba

Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de cadrul legal in care o asociatie de proprietari poate impune noi reguli legat de calcatul ierbii intr-un complex rezidential de catre animalul de companie. Stiu ca e putin penibila discutia dar vreau sa stiu ce drepturi am.
Pe scurt, acum 2 ani m-am mutat in chirie intr-un complex rezidential din sectorul 6. Astazi mi s-a spus ca nu mai am voie deloc cu cainele pe iarba, ca a fost votat si adaugat in ROI-ul asociatiei de proprietari. Legat de asta am urmatoarele intrebari.

1. Cum se poate vota un ROI in momentul acesta, odata ce e impusa restrictie de a se intalni mai mult de 3 persoane in spatii publice. Este legal sa strangi semnaturi sau sa impui ceva in ROI fara a tine o sedinta de grup?
2. Este legal sa impui o astfel de restrictie, odata ce nu a fost nimic de genul asta specificat in contractul de vanzare cumparare?
3. Daca eu nu respect aceste reguli impuse de ROI, conform carui cadru legat pot fi amendat. Sau mai bine zis care sunt repercursiunile pentru incalcarea acestei reguli. E normal ca un caine sa mai calce pe iarba, daca ar fi sa mergem doar pe trotuar toti oamenii care trec pe langa mine trebuie sa mearga ei pe iarba.
4. După cum stabilește noua legislație privind asociațiile de proprietari, autoritățile ar fi trebuit să oficializeze un model de regulament de bloc până aproape de sfârșitul anului trecut, mai exact, până în data de 28 decembrie 2018. Astfel,a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul MDRAP nr. 1.058/2019 privind aprobarea conținutului-cadru al statutului asociației de proprietari și al regulamentului condominiului, document ce stabilește modelul de regulament de bloc. Aceste reguli pot fi modificate oricand sau sunt definite de stat?
5. Conform urmatorului articoul: [ link extern ]

La Art 1 punctul b si c se stipuleaza:
a) principiul egalităţii în drepturi şi obligaţii, în condiţiile legii, indiferent de statutul social;

b) principiul tratamentului egal, al egalităţii între proprietari şi al excluderii oricăror privilegii sau discriminări

avand in vedere ca am caine si sunt in minoritate, nu asta e definitia discrimarii? Sa ti se i-a niste drepturi impuse de majoritate?
Cel mai recent răspuns: sara mihu , utilizator 17:40, 30 Iulie 2020
Decizia asociație de proprietari se putea lua în mod legal și dacă proprietari au luat cunoștință în scris de conținutul propunerilor și tot în scris și au exprimat consimțământul.
Trebuie precizat că membrii asociației de proprietari puteau lua o astfel de decizie doar dacă spațiul cu privire la care au decis limitarea dreptului de folosință pentru animalele de companie este unul comun.
Pentru nerespectarea deciziilor asociației de proprietarii, proprietarii pot fi obigați la plata unor despăgubiri pe cale judecătorească.
1-
Cum se poate vota un ROI in momentul acesta, odata ce e impusa restrictie de a se intalni mai mult de 3 persoane in spatii publice.

Aveti certitudinea ca masura a fost dispusa in ROI in timpul starii de urgenta ?
2-Nu are legatura ROI cu prevederile asumate in contractul de vanzare cumparare
In contractul d evanzare cumparare bun imobil nu se fac precizari privitor la programul de liniste pe cand in ROI asociatia de proprietari poate prevedea rele in care este interzis desfasurarea de activitati care pot genera zgomote peste limta pragului fonic admis
3-daca asociatia a impus obligatii,tot asociatia de proprietari in ROI ar fi trebuit sa prevada si eventualele sanctiuni in cazul incalcarii acestora
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietar nu detine autoritatea si competenta sa aplice sanctiuni
4-Legiuitorul a dispus model cadru ,pe care fiecare asociatie il personalizeaza si completeaza dupa propriul interes prin votul participantilor la adunarea generala
5-In asociatiile de proprietari majoritatea dispune,,minoritatea are obligatia sa respecte hotararea acestora
Buna ziua. Legat de ROI al unei asociatie de proprietari, ar trebui sa aibe precum societatiile si ma refer acum la prevederi legate de angajatii asociatiei? am un salariat care trebuie sanctionat, iar in decizia face referire la Regulamentul Intern, cum procedez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi aplicate de asociatie MariaaaSs MariaaaSs Buna ziua . Am si eu nevoie de o lamurire pentru o problema cu care ne confruntam mai multi locatari. -Asociatia de proprietari a introdus in noul regulament ... (vezi toată discuția)
Buna! puteti sa ne spuneti daca este legal ca intr-un complex ... lapisa lapisa Buna! Puteti sa ne spuneti daca este legal ca intr-un complex rezidential sa se interzica prezenta animalelor de companie intru-unul din spatiile comune? ... (vezi toată discuția)
Roi asociatie de proprietari MrV MrV Buna ziua, Am o intrebare scurta. De catre cine trebuie aprobat Regulamentul de ordine interioara in cadrul unei asociatii de proprietari? CEx sau in ... (vezi toată discuția)