avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arest la domiciliu cu bratara electronica?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arest la domiciliu cu bratara electronica?

Am auzit ca sunt sanse sa se promulge o lege care sa previna raspandirea covid-19 in penitenciare pentru ca sunt suprapopulate. Ar lasa detinutii fara fapte violente si pedeapsa de maximum 7 ani sa isi ispaseasca pedeapa in arest la domiciliu cu bratara electronica. Aveti idee ce trebuia sa indeplineasca un detinut ca sa fie eligibil pentru acesta forma de incarcerare? Trebuie sa fie aprobata de un judecator?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
MihaiAlin18, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:02, 5 Aprilie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred că sunt șanse să ajungă să se aplice, și PNL și USR au spus că votul lor de la Senat a fost o eroare și nu vor vota proiectul și la Camera Deputaților. Iar dacă totuși va trece îl vor contesta la Curtea Constituțională.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proiectul a fost depus de PNL prin Alina Gorghiu si eu consider ca este o măsură foarte buna în situația actuală pentru ca s-ar face si economie la buget.Nu se mai hrănesc aiurea deținuții care nu sunt bebelusi.
Eu sustin aceasta idee.

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Ar.fi.o greseala foarte mare sa se voteze aiurea dar la cat de pe dinafara sunt în general majoritatea politicienilor si la cat de lipsiți de.logica sunt ei nu ar fi de mirare sa nu fie de acord.

Ar decide judecătorul deoarece trebuie verificat daca au unde sa locuiască si daca au mijloace de existenta.
Dacă nu au din ce trai vor comite infracțiuni.

Ei ar fi si buni de muncă pentru ca nu sunt infectati si daca respecta regulile ar fi foarte utili.

Ar trebui un proiect de lege sa poata munci si cei cu infracțiuni mai grave.
Si acestia se pot dovedi foarte utili intrucat nu sunt infectati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Senatul a fost prima cameră în care s-a votat. La ce traseu legislativ mai are de parcurs, și dacă (prin abusrd) ar parcurge toți pașii nu are cum să ajungă să se aplice pe durata crizei coronavirus.


Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a catalogat, vineri, proiectul de lege privind executarea la domiciliu a pedepsei cu inchisoarea, initiat de senatorul liberal Alina Gorghiu, drept o "aberatie" si a anuntat ca deputatii liberali vor vota impotriva.

"Este o aberatie. E un proiect de lege care a fost initiat de un senator al nostru fara a avea acordul grupului parlamentar din Senat, dar mai ales fara a avea acordul conducerii PNL.

PNL nu sustine acest proiect de lege, Guvernul pe care il conduc este categoric impotriva acestui proiect de lege.

Am dat mandat in camera decizionala, Camera Deputatilor, catre grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor sa voteze impotriva acestui proiect care este contrar liniei politice a PNL de alegerea mea ca presedinte al PNL si, de asemenea, in cazul in care va trece de Camera Deputatilor, pentru ca am vazut ca la Senat au votat intr-o veselie aproape toti senatorii, il vom ataca la CCR.

Acest proiect este neavenit, este un proiect care nu are nimic de-a face cu politica penala a statului roman in viziunea Guvernului pe care il conduc, este un proiect care pare sa ofere solutii unor oameni certati cu legea si nicidecum sa ofere o solutie pentru problemele existente la ora actuala in Romania", a declarat, pentru AGERPRES, Ludovic Orban.

Intrebat daca senatorul Alina Gorghiu ar putea fi sanctionat, presedintele liberalilor a raspuns: "S-a autodescalificat, nici nu mai are nevoie de vreo sanctiune. Beneficiaza din plin de sanctiunea cetatenilor".

Si liderul USR, Dab Barna, a declarat ca votul acordat de colegii sai in favoarea legii care introduce in Codul penal inchisoarea la domiciliu sau in weekend a fost o greseala si ca in Camera Deputatilor vor vota impotriva.

[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu se aplica acum eu consider contraindicată această măsură legislativă.
Ar trebui gândită cu mult mai bine si nu asa în grabă deoarece ar trebui adaptată la noua situație de după criza.
Așa e, ar trebui gândită bine și, din câte am văzut (noi toți, nu eu), actualii legiuitori sunt tare buni la făcut praf legea penală.

Alte discuții în legătură

A apărut proiectul de modificare și de completare a legii nr. 196/2018 privind asociațiile de proprietari din românia, inițiat de u.s.r. - așteptăm dezbateri pe această temă flory_mr flory_mr A apărut proiectul de modificare și de completare a Legii nr. 196/2018 privind Asociațiile de Proprietari din România, inițiat de U.S.R. - așteptăm ... (vezi toată discuția)
Proiect favorabil prin care prevede ca ..... ollyjunior ollyjunior Buna doresc sa stiu daca proiectul de lege care a primit aviz favorabil din partea cabineului domnului ministru in legatura cu Administratori de bloc precum ca ... (vezi toată discuția)
Amnistia in romania g.ioana g.ioana mai putem spera vreodata la o amnistie in romania ,odata cu schimbarea codului penal?? (vezi toată discuția)