avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Bună ziua!
Sunt o mămica casnica, recăsătorit.
Am divorțat legal de primul sot în noiembrie 2017.
Copilul mi-a fost încredințat exclusiv mie.
El trebuia sa plătească pensie de întreținere 25 %din veniturile lunare nete realizate, dar nu mai puțin de 25 %din salariu minim pe economie.
Evident el nu a plătit nimic.
Am vorbit cu un avocat și la contactat acum mai bine de o luna. El a zis ca vrea sa plătească dar nu are de unde. Ce pot face, cum se depune o plângere penala, o fac de acasă o scriu la politie?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:55, 4 Aprilie 2020
Mulțumesc mult pentru ajutor!
Soluția cea mai simplă și rapidă este executarea silită. Așadar, mergeți la un executor judecătoresc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare Danydany81 Danydany81 Buna ziua,am si eu o problema ,am divortat de primul sot acum 5 ani de zile,pensia alimentara s a stabilit la 99 ron pentru ca nu avea servici si asa a si ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere a minorului de 1 an si jumatate NicoletaBarbu NicoletaBarbu Fostul sot nu a mai platit pensia copilului in varsta de 13 ani de 1 an si jumatate . An facut numeroase plangeri din care prima data a venit cu certificat ... (vezi toată discuția)
Abandonul de familie-termen de sesizare buna ziua! vă rog respectuos ... Adevar2 Adevar2 Abandonul de familie-termen de sesizare Buna ziua! Vă rog respectuos să mă ajutați cu un sfat pentru următoarea situație:2 copii încredințați după ... (vezi toată discuția)