Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Zile libere supraveghere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Zile libere supraveghere copil

Sotul beneficiaza de zile libere pentru supraveghere copil pana la 12 ani in perioada suspendarii cursurilor , daca sotia are mai multe contracte de munca cu timp partial incheiate din care 2 sunt suspendate ( nu beneficiaza de indemnizatie de somaj tehnic) si 4 contracte cu timp partial fiecare a cate o ora sunt active ?
Cel mai recent răspuns: Rodicamany , utilizator 11:18, 9 Aprilie 2020
OUG 30/2020
art.XI
....
(9) În situația în care un angajat are încheiate mai multe contracte individuale de muncă din care cel puțin un contract cu normă întreagă este activ pe perioada instituirii stării de urgență, acesta nu beneficiază de indemnizația prevăzută la alin. (1).

(10) În situația în care un angajat are încheiate mai multe contracte individuale de muncă și toate sunt suspendate ca urmare a instituirii stării de urgență, acesta beneficiază de indemnizația prevăzută la alin. (1) aferentă contractului individual de muncă cu drepturile salariale cele mai avantajoase.

Vedeti si
Ordonanțele pentru acoperirea șomajului tehnic din banii statului sunt neclare și ar putea avea consecințe grave pentru angajatori
www.avocatnet.ro/articol_543...
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Poate beneficia sotul avand contract de munca cu 4 ore , de zile libere pentru supravegherea copilului daca sotia are contracte active cu 4 ore si alte contracte suspendate dar nu primeste indemnizatie de somaj ?
Multumesc . Si atunci poate beneficia sotul avand contract de munca cu 4 ore , de zile libere pentru supravegherea copilului daca sotia are contracte active cu 4 ore si alte contracte suspendate dar nu primeste indemnizatie de somaj ?

~ final discuție ~