avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Lamuriri somaj tehnic
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Lamuriri somaj tehnic

Un salariat are 3 contracte de munca la 3 angajatori diferiti: unul unde are si functia de baza cu 6 ore/zi, si alte 2 contracte cu cate 1 ora pe zi la alti angajatori. A fost suspendat contractul de 6 ore unde are functia de baza pentru somaj tehnic. Celelalte 2 contracte au ramas active. Este vreo problema pentru acordarea indemnizatiei de somaj tehnic? Se poate elibera adeverinta de salariat pe perioada suspendarii CIM pentru somaj tehnic?
Cel mai recent răspuns: Magdalena Tătaru , Avocat 14:08, 10 Aprilie 2020
OUG nr.30 stabilește că „(9) În situația în care un angajat are încheiate mai multe contracte individuale de muncă din care cel puțin un contract cu normă întreagă este activ pe perioada instituirii stării de urgență, acesta nu beneficiază de indemnizația prevăzută la alin. (1)”.
În cazul dumneavoastră au rămas active cele 2 contracte cu normă parțială!
Drept urmare a acestui fapt, veți putea beneficia de indemnizația pentru șomajul tehnic pentru contractul suspendat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 cim uri elenaantochie elenaantochie Bună ziua, dețin 2 contracte de munca unul la 8 ore cu funcție de baza al doilea la 6 ore fără funcție de baza, contractul 1 este valid, contractul 2 a ... (vezi toată discuția)
Zile libere supraveghere copil Rodicamany Rodicamany Sotul beneficiaza de zile libere pentru supraveghere copil pana la 12 ani in perioada suspendarii cursurilor , daca sotia are mai multe contracte de munca cu ... (vezi toată discuția)
Doua cim-uri cu norma intreaga Maria933 Maria933 Bună ziua! As avea doua întrebări dacă se poate sa ma ajutați va rog frumos. 1. Se poate avea la un angajat doua contracte de munca cu norma întreaga ... (vezi toată discuția)