avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de trecere

Buna ziua in urma achiziționării unui teren intravilan fara acces la un drum public am obținut dela un vecin un drept de trecere care este si un fel de drum privat pentru 3 case proprietarul este de acord ca eu sa imi bag utilitatile apa si curent prin acel drum pentru care am hărti la notar pentru drept de trecere
Întrebarea mea este. Din punct de vedere legal eu am dreptul sa trag pe acel drum utilitatile ? Multumes
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 10:38, 5 Aprilie 2020
Branșamentele la utilități solicitate de dvs. trebuie realizate în baza Autorizatiei de Construire care are la baza DTAC cu avize și acorduri solicitate prin Certificatul de Urbanism,
Astfel, prin Certicatul de Urbanism, Primaria va solicita și acordul notarial al vecinului care v a dat acces de traversare a proprietății sale și probabil măsurarea utilităților se va realiza pe domeniul public (montarea contoarelor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren gradina cu servitute de trecere gaboranamaria gaboranamaria Buna ziua. Pe un teren cu acces la drumul public prin servitute de trecere (lungime 90m, latime 3m) se poate construi? Se poate cere racordarea la utilitati ... (vezi toată discuția)
Probleme bransare canalizare rotterro rotterro Buna ziua, In 2015 un verisor a cumparat un teren de 20 ari care include si un drum de acces de 200mp din care el detine 2/3. in 2015 s-a apucat sa faca ... (vezi toată discuția)
Se poate face servitute fara certificat de urbanism bostancalin bostancalin Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati intr-o situatie. Anul acesta am intabulat o casa; casa are acces pe un drum de exploatare de pamant ... (vezi toată discuția)