As dori sa dau de mama surori mele (vitrega, doar de tata). Daca dau de mama atunci dau si de soramea. As dori sa-mi vad sora cea mai mica nu am mai vazuto de 2 ani jumate. Stiu ca mama, Vio asa o chiama pleca din cand in cand in germania si eu cred ca este acolo. Nu mi-a lasat nimic sa o contactez pe soramea, nu eram certate. Dar ea nu poate sa o duca si pe sora in strainatate daca este minora, nu?
:sorry::((:((Tata avea dreptul prin judecata sa o vada in weekend si vacantele, dar nu mai nimic. Eu doar vreau sa-mi vad sora, ti-em foarte mult una la alta si mi dor de ea
Din nefericire, daca prin hotarare copilul este incredintat mamei , iar tatl nu a solicitat drept de vizitare, mam poate scoate copilul din tara doar in baza hotararii de divort, fara acordul tatalui.Poate ar fi cazul sa promoveze o actiune pentru stabilirea dreptului de vizitare al minorului si atunci va trebui sa i se ceara acordul.
1. Exista drept de vizitare in caz, asa cum spune userul.
2. Si daca exista drept de vizitare, mama poate iesi cu minorul din tara fara acordul tatalui, caci tatal nu are dreptul sa limiteze libertatea de miscare a celor doua.
Asa s-a si intamplat in caz, aparent.
Repet: verificati legislatia privind trecerea forntierei si o sa observato ca se cere numai hotarare de incredintare parintelui insotitor, indiferent de ce scrie in ea: cu program sau fara.