Ma numesc Silviu, acum aproape 2 ani am plecat in UK pentru a deschide o firma de mobila. Am avut un succes deosebit pana acum 3 saptamani cand guvernul a decretat inchiderea magazinelor non-esentiale. De atunci am stat in carantina la domiciliu, iar vanzarile s-au redus in proportie de 90%
Am decis sa vin acasa deoarece am 2 parinti in varsta de 70 de ani care stau pe un varf de deal in Valenii de Munte si le este foarte dificil in aceasta perioada, deoarece trebuie sa strabata 25 de km pana la cel mai apropiat oras pentru a se aproviziona.
Pe data de 3 Aprilie am avut zbor, aterizand la ora 02:00 dimineata a zilei de 4 Aprilie. La ora 8:30 am facut receptia la Hotel. Dupa 28 de ore de la ultima alarma setata m-am intins in pat dezamagit de caracterul si rasismul persoanelor angajate in cadrul institutiilor de stat, de lipsa de organizare si comunicare, dar optimist ca s-a terminat calvarul si de Paste voi fi alaturi de parintii mei.
Spre oroarea mea calvarul abia acum incepe. Aseara 5 Aprilie m-am culcat flamand, deoarece masa de seara a constat intr-un pachet de biscuiti si un patratel de pizza cu latura de 3.5 cm, rece, tare si vechi. Am sunat la numarul pus la dispozitie pentru asistenta, le-am explicat frumos ca desi patratelul de pizza a fost minunat mie-mi este inca foame deoarece sunt destul de robust iar caloriile nu mi-au ajuns. Am dorit sa-mi comand o pizza sau chipsuri sau alune sau orice le era la indemana deoarece era ora 19 si pana la somn mai erau multe ore. Am insistat de 4 ori cu telefonul la diferite ore incercand sa le explic frumos situatia in care ma aflu, dar de fiecare data am fost refuzat ba din motive fara temei legal, ba din motive tehnice.
M-am culcat nervos si flamand, am dormit 9 ore, m-am trezit cu o mare durere de cap, dar fericit ca urmeaza sa mananc. Am fugit repede la usa , am luat mancarea inauntru si cand am deschis-o, am gasit niste macaroane cu branza vechi, reci si uscate, doi cremwusti reci si fierti incomplet, tari ! 6 masline verzi si o felie de branza care arata si miroase dubios.
Am facut poze la mancare si tot ce afirm aici poate fi sustinut cu dovezi. Am inregistrat pana si discutiile cu cei de la numarul de asistenta.. De fiecare data cand cer detalii raspunsul standard este, nu sunt eu de vina, nu avem ce face, totul este legal.
Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere, o indrumare, situatia este foarte frustranta si tensionata nu doar pentru mine ci si pentru restul care sunt cazati aici si trec prin aceleasi conditii.
Cum este posibil ca in situatie de criza si de urgenta nationala cand armata este pe strazi, politicienii fac combinatii cu vietile oamenilor ? Cum este posibil ca politicienii in situatie de criza sa arunce oamenii in carantina si sa faca combinatii cu mancarea in detrimentul oamenilor ?
S-au decretat 70 de lei pentru mesele zilnice oferite in carantina si cu toate astea noi primim mancare in valoare de 20 lei. Cafeaua de 2 lei de la aparat este la jumate, probabil impartita la doua pahare ca sa castige si acolo un 1 leu. O nesimtire cum nu am mai vazut. Sunt pur si simplu socat si indignat ca se profita de situatia asta si ca nu exista solidaritate si intelegere intre oameni.
<b>Pe cine pot trage la raspundere pentru situatia creata ?</b>
<b>Contractele facute de stat cu hotelurile sunt publice ? </b>
Se sifoneaza fonduri din ajutoarele de urgenta !
Pandemia la noi are alt nume Corupt19 nu Covid19 si a infectat tot politicul cu repeziciune. Imi cer scuze pentru frustrarile expuse, dar ma gandesc cu groaza ca in cateva zile voi avea simptome tot din cauza incompetentei autoritatilor si nu voi putea sa ma vindec din cauza lipsei de nutrienti, lipsa unui ceai cald, lipsa unei mese calde, lipsa sprijinului moral.
<b>Vreau sa fac o plangere si sa actionez in instanta pe toti cei ce se fac vinovati de sifonarea fondurilor din mancarea si cazarea oamenilor si infectarea in masa a celor veniti cu avionul datorita incompetentei si lipsei de organizare a autoritatilor. Ne puteti ajuta cu acest lucru ? Daca da, exista vreo posibilitate de a ameliora situatia in care ne aflam printr-o interventie la fortele locale ? Ne omoara cu buna stiinta. Ajutor !</b>