avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Scandalul cu Sfânta Lumina si paștele în criza ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Scandalul cu Sfânta Lumina si paștele în criza COVID-19

Atâta timp cât există măsuri concrete gândite de guvern care să respecte impiedicarea răspîndirii virusului nu vad sa existe probleme.
Cu siguranta ca, este ceva extrem.de complicat dar realizabil.
In afara orașelor mari situația este chiar simpla.

In orasele mari exista posibilitatea ca cei care se tem de infectare în noaptea în Înviere sa stea acasa.Lucrurile sunt oarecum simple si sub acest aspect.

A existat atata carcoteala si atatea critici din partea unor politruci si a unor atei sau chiar semiatei încât s-a creat o mare derută.Scopul evident al tuturor, sau a unei mari părți din acestia, a fost acela de a zdruncina încrederea populației în guvern.

In conditiile in care masura este funcțională si posibilă o consider cât se poate de binevenită.

Este clar ca, guvernul a discutat si a analizat în amănunt problema.Premierul Ludovic Orban a dat si un interviu în acest sens.

[ link extern ] /

Este adevarat ca poate exista si o teamă justificată dar daca totul este foarte bine gandit va fi totul in regula.

Dacă ne gândim puțin Isus a vindecat leprosi si nu s-a îmbolnăvit de lepră.

Sunt oameni care au luat Sfânta Lumina mereu si eu consider ca trebuie să aibă șansa de a lua Sfânta Lumina si acum, mai ales ca acum este mai importanta ca oricand pentru sufletul oamenilor.
Tot la fel si cu paștele.

Cat priveste încheierea unui acord scris între guvern și BOR acesta era necesar sa aiba o formă scrisă tocmai pentru a fi garantat acest lucru si sa înlăture orice dubiu cum ca un astfel.de acord nu ar exista.La cata dezinformare poate exista era necesar a se proceda în acest mod si nu vad nimic de ridicularizat pe acest aspect.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:57, 15 Aprilie 2020
Președintele României, domnul Klaus Johhanis, a precizat că trebuie găsită o modalitate prin care oamenii sa nu iasa din casa.Deci, recomandarea sa implicită ar fi aceea de a se veni la usa credincioșilor cu Sfânta Lumina ă Învierii si a paștelui.

Este o modalitate de protecție a populației.

Exista riscul ca diverși năuci si iresponsabili sa deturneze scopul a celei mai mari sărbători ă crestinatatii si cu siguranta ca un astfel de comportament a fi cât se poate de inadecvat.

Președintele României este cel care are o răspundere morală deosebita si nu isi doreste sa creasca numărul de înmormântări după Sfânta Sărbătoare de Paste, ceea ce denotă o atitudine cât se poate de responsabilă.

Politicienii din diferite partide de abia așteaptă să speculeze în interes propriu orice lucru care nu ar funcționa perfect in aceasta acțiune desfășurată în interesul populației desi ei nu au nicio soluție pentru a rezolva probleme.Acestia se rezuma doar la critici fără a indica soluții viabile în scopul de a baga zâzanie între oameni in aceste momente deosebit de tensionate din punct de vedere social.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1. In cazul blocurilor soluția ar fi sa intre in scara blocului voluntarii cu lumina sfântă si la fiecare etaj sa ia lumina cine vrea.
Se poate folosi o lumânare lungă cu suport care să poată fi pusă pe pardoseala si fiecare sa ia lumina in conditii de siguranță. Voluntarul poate sta la distanță de 2-3 metri de lumânarea așezată pe pardoseala.

Este ca si cum lumea ar iesi cum iese atunci când aruncă gunoiul, ca sa se inteleaga mai clar.
Nu vad sa fie atat de complicat si nici atat de riscant.

2. Pentru case situația este simplă.
Nici macar nu trebuie sa iasa din curte cei care vor sa ia lumina.
O lumânare lungă rezolva problema.

Eu apreciez în mod deosebit această inițiativă ă ministrului afacerilor interne Marcel Vela.

Tot circul acesta a plecat de la carcotasi.
Cred ca aceștia sunt de fapt atei...

Au dat naștere la un conflict intern în guvern si intre institutiile statului.
Au reușit exact ce au vrut cei din opoziție.
In afara de PNL , aproape toate partidele au complotat pentru ca vor puterea.Ma intreb ce ar face ei cu puterea pentru ca unii au avut-o mult timp si nu au făcut altceva decât să distrugă țara...
Am văzut atata incompetența în atat de multi ani când nici macar nu existau problemele.de acum încât chiar ma intreb daca vor mai avea votul oamenilor care ii tot votau.

Cred ca aceștia si-au distrus credibilitatea fata de oamenii simpli, oameni care i-au tot votat ani de zile, oameni vârstnici mai ales.
Eu cred ca astazi...toti acestia au pierdut orice șansă serioasa de a ajunge la putere în viitor...

In aceasta situatie de criza nimic nu ar fi mai dezastruos pentru Romania decat o guvernare de stânga.Cum am putea sa credem ca cei care nu se pot descurca sa guverneze când nu este criza ar putea sa guverneze bine în situație de criza?

Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Lucrurile s-au rezolvat în mod corect:

[ link extern ]

" Pâinea sfințită (Paștile) se va distribui la domiciliul credincioșilor vineri și sâmbătă, în intervalul orar 8:00 - 17:00, și în prima zi de Paști, între 6:00 și 12:00, iar Lumina Sfântă se va distribui sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20:00.

Oamenii vor primi Lumina Sfântă și pâinea sfințită din pragul casei sau de la fereastră, iar în cazul blocurilor de locuințe, va fi desemnat un reprezentant care va avea echipament de protecție și care va distribui apoi celorlalți vecini."

2. Pâinea binecuvântată, în formă de prescuri, stropită cu agheasmă şi vin, numită Paști (sfinţită joi, 16 aprilie 2020), va fi distribuită la domiciliul credincioşilor din toate parohiile de către personalul clerical şi voluntarii din parohie, vineri, 17 aprilie 2020 și sâmbătă, 18 aprilie 2020, în intervalul orar 08.00 – 17.00, şi în prima zi de Paşti, între orele 06.00 –12.00, la solicitarea credincioşilor. 

3. Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20.00.

Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu ma gandesc sa ma ofer voluntar pentru a duce sfânta lumina Învierii în noaptea de Înviere în zonele piata romana si piata unirii CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Sper sa fi postat bine în acest forum. Dacă va fi nevoie de voluntari pentru aceste zone eu ma ofer voluntar în condițiile în care guvernul va accepta ... (vezi toată discuția)
Sfanta lumina din ierusalim CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In Sambata Mare, de Pastele Ortodox apare Sfanta Lumina. A fost cineva acolo ca sa ne relateze ce se intampla? Interesant este faptul ca, numai de Pastele ... (vezi toată discuția)
Medicii sunt supărați că se va credincioșilor sfânta lumina a Învierii de la ierusalim CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Se tem ca se va răspândi noul coronavirus.Se tem de ceea ce nu cunosc desi trebuia sa cunoasca de mult timp... Eu nu am nicio temere ca se va împrăștia ... (vezi toată discuția)