avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

deci suntem 3 frati...tatal meu a decedat...avem o casa si locuim impreuna cu mama noastra.actele sunt p numele bunicului meu{tatal tatalui meu}.tatal meu mai are 3 surori care vor partea lor...cu toate ca noi locuim acolo de 2si cv de ani.daca dezbatem mostenirea,stim sigur k 2 dintre surori ne cedeaza partea......deci noi avem mai mult de castigat?impozitele sunt platite p numele tatalui meu si a mamei mele...va rog sa ma ajutati...
Bunicul dvs mai este in viata? Daca nu mai este , atunci, la dezbaterea succesiunii dupa bunic , vin la mostenire tatal dvs prin reprezentare(intrucat a murit) deci dvs si fratii , precum si cele 3 surori ale tatalui dvs!
Ca dezbateti acum succesiunea sau peste cativa ani tot acelasi lucru este! Nu se vor schimba cotele succesorale!B-)
nu mai e in viata.deci ce cota avem noi copii?
Casa care este pe numele bunicului, dupa decesul acestuia se imparte la 4: partea pt. tatal dvs.+3 surori. Deci un sfert fiecare. Daca 2 surori va cedeaza voua, partea voastra va fi de 3 sferturi.
Si matusa care nu va cedeaza va avea 1 sfert.
Impozitele nu au nici o importanta.

Dar bunicul mai traieste?
bunicul e decedat
cat costa dezbaterea mostenirii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Alin Popescu, administrator
Ok, daca e decedat, e valabil ce am scris mai sus.
Partea de 1 sfert care revenea tatalui dvs. va revine voua, copiilor, restul matusilor.

Costurile exacte le aflati de la notar ( fiecare notar percepe tariful pe care il doreste, intre niste limite minime si maxime).

Alte discuții în legătură

Bunica mi-a făcut testament pe toate bunurile ei, dar mai sunt moștenitori în afară de mine. care vor fi cotele în acest caz? maia andrei maia andrei Buna ziua! Bunica mea a fost proprietara unei case bătrânești + 1000 m teren si in câmp are 1 hectar . Bunica mi -a lăsat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre mostenire Asusro Asusro Buna ziua . Se da urmatoarea situatie : Bunicii mei traind undeva la tara intr-o casa mare si cu curte pe masura , au avut 3 copii , cel mai mare o fata acum ... (vezi toată discuția)