avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire privind un conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire privind un conflict de munca

Buna,
Am si eu o rugaminte.........Sunt in litigiu cu angajatorul pentru desfacerea contractului de munca.Am deschis actiune in instanta iar pe 15 dec.avem termen........Pot cere in completare acordarea sporului de naveta deoarece in invatamant s-a decontat naveta cadrelor didactice auxiliare dar contabila centrului de executie bugetara a refuzat plata acestuia.Daca pot cere in instanta si acest lucru ma ajutati si pe mine cu nr de ordonanta sau lege prin care se reglementeaza decontarea navetei?
Va multumesc si un sfarsit de saptamana placut..........la toata lumea
Cel mai recent răspuns: pacurariu maria , utilizator 13:02, 13 Decembrie 2009
Puteti la prima zi de infatisare sa va completati cererea in acest sens ca temei legal aveti contractul colectiv de munca aplicabil precum si HG nr. 1769/2006 privind drepturile si obligatiile peersonalului care se deplaseaza in interesul serviciului. Succes
Multumesc mult pentru raspuns,stiam (banuiam)ca am acest drept dar ce ma fac cu contabila care n-a vrut in ruptul capului sa-mi deconteze naveta?
Toate cele bune in continuare!:wave:
In Monitorul Oficial a fost publicat un act normativ care modifica, din nou, Statutul personalului didactic – este vorba despre Legea nr. 108/2007, pentru modificarea Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 275/25.04.2007. Actul in cauza modifica, de fapt, doua texte ale Statutului, ce reglementeaza drepturi ale personalului didactic – gradatia de merit si decontarea cheltuielilor de naveta.
In ceea ce priveste decontarea navetei, Legea nr. 108/2007 prevede, la pct. 2, modificarea alin. (3) al art. 104 din Statutul personalului didactic, dupa cum urmeaza: „Personalului didactic din unitatile de invatamant de stat, care nu dispune de locuinta si caruia nu i se poate oferi o locuinta corespunzatoare in localitatea unde are postul, i se vor deconta cheltuielile pe mijloacele de transport in comun, din localitatea de resedinta la locul de munca si de la locul de munca in localitatea de resedinta. In cazul in care nu exista mijloace de transport in comun intre localitatea de resedinta si sediul unitatii de invatamant, urmeaza a i se deconta contravaloarea a 7,5 l benzina Premium la 100 km parcursi, daca transportul se face cu autoturismul proprietate personala. In cazul in care exista mijloc de transport in comun, dar personalul didactic prefera sa circule cu autoturismul proprietate personala, urmeaza a se deconta contravaloarea abonamentului lunar pe respectivul mijloc de transport in comun. Atunci cand transportul mai multor cadre didactice se face cu un singur autoturism, plata se face numai posesorului autoturismului respectiv. Decontarea sau plata echivalenta costurilor de transport se va efectua de catre autoritatile administratiei publice locale din unitatea administrativ-teritoriala pe raza careia se afla unitatea de invatamant la care isi desfasoara activitatea cadrul didactic, in urma solicitarilor adresate autoritatilor administratiei publice locale, astfel: a) decontarea contravalorii calatoriei pe mijloacele de transport in comun prin depunerea la sfarsitul fiecarei luni de activitate a biletelor de calatorie sau a abonamentului, iar decontarea contravalorii corespunzatoare a 7,5 l benzina Premium la 100 km parcursi, prin depunerea la sfarsitul fiecarei luni de activitate a documentelor justificative eliberate de unitatea de invatamant, care certifica efectuarea transportului cu autoturismul proprietate personala; b) solicitarea contravalorii calatoriei efectuate cu mijloacele de transport in comun sau a contravalorii corespunzatoare a 7,5 l benzina Premium la 100 km parcursi, pentru cei care-si asigura transportul cu autoturismul proprietate personala, ca urmare a pontajului zilnic efectuat de conducerea unitatii de invatamant”. Din prima teza a textului constatam un lucru imbucurator – disparitia conditiei de mediu; in consecinta, de la intrarea in vigoare a legii, de decontarea chetuielilor de naveta va beneficia atat personalul din mediul rural, cat si cel din mediul urban.

Modificarea cererii de chemare in judecata se face in baza art.132 C.proc.civ., la prima zi de infatisare.
Multumesc mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont bugetari ana500 ana500 Buna seara Am nevoie si eu de putin sprijin in clarificarea unui aspect legat de decontul transportului pentru bugetari. Ma intereseaza actul legislativ ( sau ... (vezi toată discuția)
Decontarea transportului catule86 catule86 Buna ziua Sunt informatician la un liceu si nu beneficiez de decontarea transportului, desi sunt cadru didactic auxiliar. Ce pot face daca m-am adresat ... (vezi toată discuția)
Invatamint lucian j. lucian j. care este modul de decont al cadrelor didactice pt naveta? (vezi toată discuția)