avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare prin programul prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare prin programul prima casa

doresc sa vand prin programul prima casa. cand pot semna actul de vanzare cumparare la notar? ce acte trebuie sa aiba cumparatorul ca sa fiu linistit sa semnez? in cat timp primesc banii de la semnarea contractului la notar, in aceeasi zi sau mai dureaza?
Cel mai recent răspuns: Adrian Pastor , utilizator 11:29, 14 Decembrie 2009
Depinde de politica bancii in cat timp primiti banii, fie in aceasi zi, fie peste 2 zile, dar 2 zile e perioada maxima, pentru ca in 2 zile se opereaza in Cartea Funciara, se schimba proprietarul si se noteaza ipoteca, iar banca avand Cartea Funciara cu toate notarile de care are nevoie poate linistit elibera banii.
Eu zic ca cel mai sigur mod de a vinde este prin banca, in sensul ca o data semnat contractul de vanzare cumparare la notar, sigur veti primii banii. Daca ajungeti la notar sa semnati vanzarea finala inseamna ca pentru cumparatori dosarul este aprobat din partea bancii, si o data cu semnarea vanzarii la notar cumparatorii semneaza si contractele de credit cu banca.
Pt. pregatirea dosarului cumparatorii trebuie sa dea fiecare cate o declaratie la notar, tipizata, specifica programului Prima Casa, si trebuie sa incheie cu Dvs., vanzatorul, un antecontract de vanzare. Acesta le trebuie la banca, pentru finalizarea dosarului de credit Prima Casa, si in 99.8 % din cazuri trebuie semnat la notar. In el puteti cere sa se treaca ce se intampla cu avansul in cazul in care totusi nu se finalizeaza vanzarea, pt. ca banca nu aproba creditul, adica o arvuna: daca nu semnati contractul final din vina Dvs., ca va razganditi, restituiti dublul avansului, sau daca nu semnati din vina lor ca nu au banii, Dvs. puteti pastra avansul ... Asta ca si exemplu numai. B-)
va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. ... Dovis Dovis Buna ziua, Vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. Cumparatorul face imprumut la banca - nu stiu de care (noua casa, credit ipotecar). Va ... (vezi toată discuția)
Anvans cumparare imobil Tenrom Tenrom buna ziua! vreau sa cumpar un ap.in valoare de 40mii euro, prin credit ipotecar. am o parte din bani,iar restul fac imprumut de la banca prin acest ... (vezi toată discuția)
Status credit prima casa bozzzan bozzzan Buna ziua. Intrebare pentru cei care au trecut printr-un proces de obtinere a creditului prima casa. Statusul actual al dosarului despre care vorbesc este ... (vezi toată discuția)