avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Imi pot restitui avansul dat la local?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Imi pot restitui avansul dat la local?

Buna ziua! Intampin si eu o problema si pe aceasta cale rog sa imi raspunda cineva care s-a confruntat cu aceasta situatie sau asemanator.
Problema e urmatoarea: am dat avans la un local,anul trecut in octombrie,pt o nunta care avea loc anul acesta in iunie.In situatia de fata,cu aceasta pandemie si Ordonanta de Urgenta,evenimentul nu se va putea desfasura asa ca am cautat sa gasesc o solutie cu patronul localului,contactandu-l si cerandu-i rezilierea contractului si restituirea avansului dat.Insa ,nu gasesc intelegere cu dansul.As vrea sa stiu cum pot proceda,care sunt pasii de urmat?.Mentionez ca patronul localului nici nu imi da o alta varianta pt a reprograma acest eveniment dar tot anul acesta.Dansul tot o tine ca la anul,ceea ce la anul nu mai vrem noi.Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: Roxana Elisei , Consilier juridic 11:55, 16 Aprilie 2020
Ce scrie în contract referitor la încetarea contractului ?
Contractul va inceta prin indeplinirea integrala a serviciilor asumate,prin incheierea unui protocol de incetare a raporturilor contractuale sau prin mentinerea evenimentului de forta majora mai mult de 3 luni.

Adrian ALBU a scris:

Ce scrie în contract referitor la încetarea contractului ?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate invoca forța majoră, astfel că se poate cere restituirea avansului, dar condițiile forței majore trebuie să fie îndeplinite în conformitate clauzelor din contract..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti contract, în speta dvs, arvuna trebuie restituita in lumina art. 1546 Cod Civil!
Incepeti cu o somatie, iar daca nu produce efecte, veti fi nevoit sa intentati o actiune in pretentii.
Va multumesc!Am rezolvat intr-un fel.S-a interesat si dansul si a realizat ca suma trebuie restituita!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Daca aveti contract, în speta dvs, arvuna trebuie restituita in lumina art. 1546 Cod Civil!
Incepeti cu o somatie, iar daca nu produce efecte, veti fi nevoit sa intentati o actiune in pretentii.

Alte discuții în legătură

Nunta SabynaMihaela SabynaMihaela Buna ziua! Aveam programata nunta pe 9 mai, dar din cauza restricțiilor cu virusul nu o vom putea face. Din punct de vedere legal furnizorii sunt obligați ... (vezi toată discuția)
Nunta 2020, stare de urgenta MariaMaria15 MariaMaria15 Buna ziua! In luna mai aveam programata nunta intr-o locatie din oras. Am incheiat un contract de prestari servicii, data la care am achitat suma de 1500 de ... (vezi toată discuția)
Restituire avans restaurant stef a stef a Buna ziua, Fiul meu trebuia sa aiba banchetul la sfarsitul lunii mai, insa acesta nu se va mai tine, evident din cauza pandemiei. Pentru restaurant se ... (vezi toată discuția)