avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... restituire avans restaurant
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

restituire avans restaurant

Buna ziua,

Fiul meu trebuia sa aiba banchetul la sfarsitul lunii mai, insa acesta nu se va mai tine, evident din cauza pandemiei. Pentru restaurant se platise deja avansul in luna martie si ni s-a zis ca acesta nu mai poate fi recuperat, decat fie sa ni se dea niste vouchere care sa fie folosite in anul in curs pentru a plati intrarea la piscina restaurantului, fie sa se reprogrameze evenimentul pentru anul viitor.

intrebarea mea este: nu se poate invoca forta majora in acest caz? sau nu exista o alta solutie?

multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
stef a, utilizator
Buna ziua,

Sigur ca poate fi invocata forta majora, chiar daca aceasta cauza nu a fost mentionata in mod expres, in contractul perfectat.

Va sugerez sa notificati societatea, prin avocat, in sensul in care doriti sa va fie restituita arvuna remisa.

Daca, insa, societatea este refractara la solicitarea dumneavoastra, puteti mentiona ca intentionati sa va adresati instantei de judecata, in vederea restituirii arvunei remise , cu eventuale daune-interese, pentru prejudiciul cauzat, precum si cu obligarea paratului la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de diferendul dedus judecatii.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare vacanță din cauza pandemiei Dan Y El Dan Y El Din cauza limitelor impuse prin starea de urgență națională referitoare la prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus SARS-CoV-2 transpuse în ... (vezi toată discuția)
Renegociere contract nunta An0n1m An0n1m Bună ziua, Avem nunta programata în octombrie anul acesta pentru 120 persoane. Localul ne a propus în contextul covid, sa ne alegem o data de rezerva ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere sala nunti alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Vin cu urmatoarea problema: pe data de 3 mai aveam incheiat contract pentru o nunta, datorita starii de urgenta am fost nevoit sa reprogramam. Acum ... (vezi toată discuția)