avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cum fac imputernicire?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cum fac imputernicire?

Am nevoie de o imputernicire de la srl catre persoana fizică ca sa primesc banii de la asigurare in contul persoanei fizice si sa ma ocup de reparații in regie proprie.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:39, 9 Aprilie 2020
Administratorul srl-ului se prezinta la un notar public si incheie in forma autentica procura necesara - trebuie sa aiba asupra lui acte care sa demonstreze faptul ca este administratorul societatii, nr. de cont in care se vor vira banii si copie dupa cartea de identitate a persoanei imputernicite.
Procura se semneaza numai de administrator, nu si de persoana imputernicita.
Buna, mulțumesc pentru informații, daca puteți să-mi mai răspundeți la cateva întrebări va rog. Firma nu mai exista a fost inchisa in 2009 iar mașină este pe firma respectiva. In acest caz cum as putea face? Se poate evita notarul si sa fac o imputernicire de la firma care nu mai exista folosind stampila și semnatura proprietarului?

MihailZC a scris:

Administratorul srl-ului se prezinta la un notar public si incheie in forma autentica procura necesara - trebuie sa aiba asupra lui acte care sa demonstreze faptul ca este administratorul societatii, nr. de cont in care se vor vira banii si copie dupa cartea de identitate a persoanei imputernicite.
Procura se semneaza numai de administrator, nu si de persoana imputernicita.

Aceasta este o intrebare pe care trebuie sa i-o adresati persoanei care se ocupa de dosarul dvs de dauna din cadrul societatii de asigurare la care veti depune procura respectiva.
Daca societatea nu mai exista pentru ca a fost lichidata voluntar, teoretic, bunurile care se aflau in patrimoniul acesteia au fost transferate in patrimoniul asociatului/asociatilor deci, procura de la ei ar trebui sa emane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul comertului gabitzaalex gabitzaalex buna ziua, sunt relativ noua pe acest forum si as vrea sa salut pe toti cei ce-l uziteaza. am si eu o intrebare pentru distinsii consultanti: am auzit de ... (vezi toată discuția)
Procurabreprezentare societate MihaiCL MihaiCL Buna seara. Va rog sa mi spuneti daca este obligatorie ca o procura de reprezentare societate sa fie autentificata de catre notar, sau daca este suficient sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma pentru alta pers ContSters159316 ContSters159316 cineva vrea sa infiinteze firma si sa se ocupe de toate demersurile alta persoana , nu e avocat , este jurist . in privinta deschiderii contului la banca ... (vezi toată discuția)