avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce să fac?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce să fac?

Soțul meu lucrează în sistemul sanitar iar eu in comerț. Am cerut concediu pt.a sta acasă cu copilul pe perioada stări de urgență (copil sub 12 ani),la care am primit răspuns ,să mă întorc la muncă pt.că nu mi se acordă concediu.Mi-au aprobat doar pe perioada 1-3 aprilie. Este legal, și ce pot să fac ținând cont de faptul că soțul nu poate lua acest concediu?.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:18, 8 Aprilie 2020
Angajatorii din domeniile restrictionate de lege acordă zilele libere în condițiile prezentei legi, doar după epuizarea opțiunilor prevăzute de reglementările legale în vigoare pentru desfășurarea activității și cu obligația asigurării continuității activității, respectiv prin programe individualizate de lucru, munca în schimburi, munca la domiciliu și telemunca.
Mulțumesc pt.raspuns.In conditiile in care mi -au aprobat concediul pe perioada 1,-3 aprilie nu se prelungește din oficiu? Mi-au transmis ,nu scris,sa- mi iau CO.Di moment ce eu a trebuit să fac cerere scrisă,plus declaratie pe propria raspundere de la soțul,și ei ar trebui să facă la fel. Eu mă gândesc că nu vor acest lucru,pt.că am dreptul la această lege. Unde aș putea să mă adresez pt.a știi sigur ce să fac? Mulțumesc anticipat!
Exista doar un comunicat al Ministerului Muncii unde se mentioneaza asa ceva
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinți plătiți pe perioada vacantei Vîrciu Vîrciu Este legal dacă angajatorul nu îți aprobă cererea de 75% pentru supravegherea copilului pe perioada vacanței și după până la finalizarea stării de ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de acordare a zilelor libere , potrivit legii nr.19/2020 Cornel  Vasile Cornel Vasile Prin actele normative emise,[b] Legea nr.19/2020,OUG nr.30/2020 ,respectiv HG 217/2020[/b], s-a decis ca, zilele libere se acordă doar \"după epuizarea ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie legorsi@gmail.com legorsi@gmail.com Buna ziua!Fetita mea s-a nascut in 20 martie 2016.Intrebarea mea este:cu cate zile inaintea impliniri a doi ani a fetitei trebuie sa ma intorc in activitate,ca ... (vezi toată discuția)