avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un copil minor

Buna ziua, este mai complexa povestea dar voi incerca sa o simplific. Eu sunt romanca si locuiesc in Bucuresti impreuna cu fiul meu de doi ani. Sotul este american si acum este in Scotia unde nu are loc de munca. Am hotarat sa divortam si a zis ca semneaza "orice" lasandu-ma pe mine cu birocratia...acum eu si sotul meu nu avem comunicare deloc singura lui pretentie fiind sa fie instiintat cu privire la divort.

intrebarea mea este...cum pot finaliza divortul fara el avand in vedere ca avem un copil de doi ani? El a zis ca imi cedeaza mie toate drepturile dar nu stiu daca asta se poate, plus ca se poate razgandi oricand la cat de nestatornic este...

Raspund la orice alte intrebari

Multumesc anticipat,
Irina T
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:00, 4 Noiembrie 2023
exercitarea autoritatii exclusive se poate acorda doar de catre instanta de judecata daca sunt indeplinite conditiile legii si doar pentru anumite motive... nu are legatura cu ce doreste sotul. Divortul se poate pronunta si in lipsa sotului
am inteles, deci eu pot sa inaintez divortul si sa cer custodie totala? pentru ca nu vreau sa il alerg pe sotul meu pe planeta sa semneze acte legate de copil si cum el calatoreste mult ar fi ideal sa nu am nevoie de asta...acum de exemplu, nu pot sa comunic cu el. Nu stiu care sunt conditiile legii pt autoritate parinteasca exclusiva dar daca acestea includ lipsa unei locuinte stabile, a unui loc de munca si o completa lipsa de comunicare se califica :)
nu vreau nici sa se trezeasca el sa imi ia copilul in America peste 10 ani .... pentru ca eu chiar daca am custodie totala nu ii voi restrictiona dreptul la vizita sau accesul la copil dar invers sunt convinsa ca nu va fi asa ...
lipsa unui parinte din viata copilului, nepasarea fata de educatia minorului etc - pot fi motive...
da puteti oricand solicita divortul,
angajati un avocat care sa va ajute cu dosarul si sa va ofere asistenta si reprezentare juridica pe tot parcursul procesului. Avocat Balasa-Niculescu Maria Stefania
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu sunt de parere ca puteti obtine exercitarea autoritatii parintesti asupra copilului.
Divortul se poate obtine atat in lipsa sotului cat si fara acordul sau.
Contactati un avocat de pe forum sau recomandat si discutati pe larg situatia, puneti la dispozitie toate probele, chiar si cele pe care dvs le considerati neesentiale deoarece din orice se poate extrage o stare,un fapt, pentru ca avocatul sa construiasca o aparare solida.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat

Alte discuții în legătură

Custodie in divort de un cetatean strain irinatracy87 irinatracy87 Buna ziua, Situatia mea e mai complicata.. cred. Sunt legal casatorita cu sotul meu, cetatean american insa suntem despartiti in fapt din 2019. Avem impreuna ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor irinatracy2020 irinatracy2020 Divort cu un copil minor Eu si sotul meu ne-am despartit in fapt in 2019, cand baiatul nostru avea 11 luni. Sotul este cetatean American si a parasit ... (vezi toată discuția)
Decazut din drepturi nicolaeflorin nicolaeflorin buna ziua,problema mea sta in urmatorul fel..am 32 de ani si am fost casatorit in anul 2009 pana in 2010..in urma acestei casatorii am si o fetita care acum ... (vezi toată discuția)