Anul trecut în iulie am depus actele pentru divort si ordonanta presedentiala la tribunal, am obținut custodie exclusiva asupra copilului pana la divort, tatăl nu are drept de vizita, el este consumator de etnobotanice și are dosar pentru conducere fără permis și sub influenta subst. procesul de divorț era în ianuarie dar s a amânat pt tribunalul nu era de comp teritotiala pana în sept la localitatea unde s a încheiat căsătoria. Problema este ca acum am aflat ca sunt insarcinata cu noul partener. Ce pot face ca copilul sa nu fie pe numele fostului partener? Este posibil sa retrag cererea de la tribunal și sa renunț la custodie exclusiva sa ii dau program de vizita și sa divortam la notar? Astea sunt condițiile lui ca să fie de acord. Subliniez faptul ca am avocat, dar cred ca are lipsa de interes
AV. GABRIELA GERBER a scris:
Cel mai avantajos este sa pastrati - daca este posibil - o buna relatie intre dvs in beneficiul cresterii echilibrate emotional a minorului dvs, ceea ce inseamna sa pastrati cai de comunicare deschise si sa puteti lua impreuna cele mai bine decizii pentru viitorul copilului dvs.
Puteti face asta printr-un divort amiabil la notar in care cadeti de acord pe toate aspectele (desfacere casatoriei, numele purtat dupa divort, exercitare in comun a autoritatii parintesti, program de vizitare si pensie de intretinere) sau un divort de comun acord in fata instantei.