avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce e mai avantajos, un divortla notar sau in tribunal, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce e mai avantajos, un divortla notar sau in tribunal, copil ...

Ce e mai avantajos, un divortla notar sau in tribunal, copil minor. specific ca sotul e consumator de etnobotanice, si fara carte de mumca, eu am deja alta relatie
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:21, 24 Aprilie 2025
Dacă soțul nu este de acord cu divortul ori dacă dvs doriți sa obțineți exercitarea autorității parintesti în mod exclusiv( având ca motiv consumul de etnobotanice al sotului) atunci singura cale este divortul pe calea instantei de judecata.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare la situatia dvs și ceea ce va doriți pentru dvs și copil după divorț.
Depinde de multe lucruri.
Daca soțul vine la notar este ok asa.
Daca va trage clapa mergeti la avocat pentru judecată.
Se pierd banii dati la notar daca nu vine.

București 2024
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai avantajos este sa pastrati - daca este posibil - o buna relatie intre dvs in beneficiul cresterii echilibrate emotional a minorului dvs, ceea ce inseamna sa pastrati cai de comunicare deschise si sa puteti lua impreuna cele mai bine decizii pentru viitorul copilului dvs.

Puteti face asta printr-un divort amiabil la notar in care cadeti de acord pe toate aspectele (desfacere casatoriei, numele purtat dupa divort, exercitare in comun a autoritatii parintesti, program de vizitare si pensie de intretinere) sau un divort de comun acord in fata instantei.

Anul trecut în iulie am depus actele pentru divort si ordonanta presedentiala la tribunal, am obținut custodie exclusiva asupra copilului pana la divort, tatăl nu are drept de vizita, el este consumator de etnobotanice și are dosar pentru conducere fără permis și sub influenta subst. procesul de divorț era în ianuarie dar s a amânat pt tribunalul nu era de comp teritotiala pana în sept la localitatea unde s a încheiat căsătoria. Problema este ca acum am aflat ca sunt insarcinata cu noul partener. Ce pot face ca copilul sa nu fie pe numele fostului partener? Este posibil sa retrag cererea de la tribunal și sa renunț la custodie exclusiva sa ii dau program de vizita și sa divortam la notar? Astea sunt condițiile lui ca să fie de acord. Subliniez faptul ca am avocat, dar cred ca are lipsa de interes

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Cel mai avantajos este sa pastrati - daca este posibil - o buna relatie intre dvs in beneficiul cresterii echilibrate emotional a minorului dvs, ceea ce inseamna sa pastrati cai de comunicare deschise si sa puteti lua impreuna cele mai bine decizii pentru viitorul copilului dvs.

Puteti face asta printr-un divort amiabil la notar in care cadeti de acord pe toate aspectele (desfacere casatoriei, numele purtat dupa divort, exercitare in comun a autoritatii parintesti, program de vizitare si pensie de intretinere) sau un divort de comun acord in fata instantei.

Trebuie sa vorbiți cu avocatul.
Puteti discuta și cu alt avocat dar nu este o discuție de 5 minute.
Nu va ajuta un răspuns dat, gen de dat cu zarul, la întâmplare.
Stabiliți cu avocatul o consultatie juridica de măcar 30 de minute dacă și cunoște cazul în detaliu.

București 2025
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort. copil minor, tata abuziv Auhsgs Auhsgs Anul trecut în iulie am depus actele pentru divort si ordonanta presedentiala la tribunal, am obținut custodie exclusiva asupra copilului pana la divort, ... (vezi toată discuția)
Custodia daca tatăl e plecat Gaby1985 Gaby1985 Buna ziua,in legătură cu,custodia între soti in cazul divortului;tatăl e mereu plecat in strainatate,aprox o luna plecat,doua sapt acasa,si vrea custodia ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor irinatracy2020 irinatracy2020 Buna ziua, este mai complexa povestea dar voi incerca sa o simplific. Eu sunt romanca si locuiesc in Bucuresti impreuna cu fiul meu de doi ani. Sotul este ... (vezi toată discuția)