avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani furati din contul bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani furati din contul bancar

Greseala fatala! Am dat unei firme acces remote la computerul meu, sa-mi instaleze aplicatie cumparata de la ei. Prea tarziu mi-am dat seama ca e o escorcherie si am intrerupt conexiunea. Hotii au facut deja 3 tranzactii catre banci din Rusia si Azerbaidjan prin care mi-au furat 4.000 €. In 3 saptamani, banca a recuperat banii dintr-o singura tranzactie, cea cu Azerbaidjan. Dupa mai bine de inca o luna, banca mi-a trimis o instiintare prin care ma anunta ca datele de logare au fost corecte, caz in care ei nu mai au ce sa faca. O minciuna, din moment ce suma pe care au recuperat-o a indeplinit exact aceleasi conditii! Hotii nu-mi raspund la nici un e-mailuri. Sumele din conturile bancare nu sunt asigurate? Ce as mai putea face?
Cel mai recent răspuns: iomaro , utilizator 14:17, 11 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Formulati o plangere penala, descrieti starea de fapt, oferiti minime informatii cu privire la autorii faptei sau a firmei, solicitati extrase de cont bancar etc. In contextul actual se pot depune si petitii online. Daca aveti nevoie de ajutor in formularea unei plangeri penale, puteti apela la servicii de specialitate prin contactarea unui avocat.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
Carmen Matei, Avocat
Banca nu raspunde de prostiile facute de clienti.
Daca nu va pot ajuta, atunci incercati sa formulati plangerea penala sugerata de doamna avocat dar, daca nu sunt din tari membre UE, greu sa rezolvati ceva...
Si depozitele sunt asigurate contra falimentului bancilor ( sau altele asemenea), nu prostiilor* facute de clienti.
Care sunt prostiile facute de clienti?! Luati-o mai usor. Daca dvs accesati un site - unde va introduceti datele cardului bancar si ulterior sesizati ca ati fost prejudiciat cu o suma importanta - unde e prostia (exemplul este aproape identic: sumele au fost debitate cu furnizarea informatiilor de pe cardul detinatorului).

@Mircea: plangere penala formulata si apoi adresa catre banca prin care solicitati sprijin. In mod normal, banca trebuie sa va returneze banii aceia (bancile trebuie sa aiba protectie si tool-uri de identificare a aplicatiilor care fura). Personal am fost prejudiciat acum ceva ani - prin intermediul unui site fictiv, cu introducerea datelor cardului de catre mine - personal (aviz ionut) si dupa cateva zile de scandal cu banca si o plangere la DIICOT - mi-a fost restituita suma.
Practic, ce am eu de facut: sa depun plangerea penala la politie, inpreuna cu extrase de cont; in urma cercetarilor Politia va inainta dosarul la Parchet? Va multumesc
Depuneti plangere penala direct la DIICOT. Asta e sfatul meu. Si o adresa la banca prin care le transmiteti inclusiv dovada ca ati depus plangere penala. SI apoi ii puteti stresa pe cei de la banca zilnic.

Alte discuții în legătură

Bani furati din contul bancii - on line banking sisko sisko buna tuturor nu stiu daca ati mai auzit de asa ceva , dar mie tocmai mi s-a intamplat : mi-a fost lichidat contul din banca prin on line banking . va rog ... (vezi toată discuția)
In data de 11.12.2021 am postat un anunt de vanzare pe olx. am ... Ticc Ticc In data de 11.12.2021 am postat un anunt de vanzare pe OLX. Am fost contactat prin Whatsapp de un individ necunoscut. In data de 12.12.2021 am primit ... (vezi toată discuția)
Unde depun plangere pentru inselaciune pe inernet? am fost contactat ... VasileL VasileL Unde depun plangere pentru inselaciune pe inernet? Am fost contactat (whatsapp) pentru a lucra pe o platforma numita 24S (gbr-24sshopx.com) ca agent online pt ... (vezi toată discuția)