avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Daca cineva ti-a folosit CNP-ul fara a fi avut un ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Daca cineva ti-a folosit CNP-ul fara a fi avut un mijloc legal de a il procura, este acesta un caz de furt de identitate?

Daca cineva ti-a folosit CNP-ul fara a fi avut un mijloc legal de a il procura, este acesta un caz de furt de identitate?
Dar daca il are de pe un antecontract de vanzare cumparare, il poate folosi pentru a face diverse interogari si a strange date despre tine?
Cel mai recent răspuns: Emanuel cg , utilizator 00:39, 28 Februarie 2024


jurist2020 a scris:

Indiferent de unde are CNP-ul, dacă nu are acordul dumneavoastră de a-l folosi, în funcție de urmări, la sesizarea dumneavoastră, organul de cercetare penală poate dispune o măsură, sub aspectul acțiunii penale. În ceea ce privește partea civilă, aceasta răspunde la momentul la care ați făcut sesizarea la instanța de judecată, prin sentință. Dacă e vorba de un antecontract, e posibil ca în el să existe o clauză care-i permite să facă acele interogări la OCPI/Direcție Impozite și Taxe Locale/ASF etc.


E aceeasi situatie si daca folosesc datele de identificare a bunicilor mei decedati pentru a strange informatii despre ei sau in acest caz nici macar nu are cum sa se inceapa cercetarea penala, organele neputandu-o incepe din oficiu?
Și mie mi s-a întâmplat... O fată (colegă de liceu) mi-a furat buletinul și după mi la pus la loc da totuși nu a putut să îl folosească la orice ar fi fost

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de date personale: cineva a folosit numele și cnp-ul meu pentru o tranzacție imobiliară ContSters437822 ContSters437822 Imi cer scuze daca exprimarea e un pic inexacta, nu lucrez in domeniul cadastral. Am efectuat cadastrul la apartamentul proprietate personala, pe care il ... (vezi toată discuția)
In martie am primit o confirmare de la dna în legătură cu ... NoSleep NoSleep In Martie am primit o confirmare de la DNA în legătură cu o sesizare (online) pe care n-am facut-o, referitor la niște chestii pe care nu le-am făcut, ... (vezi toată discuția)
Incalcare drept proprietate andreea joitoiu andreea joitoiu In 2008, august, am cumparat un teren de 1120mp (cfm masuratori cadastrale) pe numele copilului minor. Am obtinut autorizatia de constructie, lucrarile fiind ... (vezi toată discuția)