avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dovada primire PV contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dovada primire PV contraventie

Buna ziua,
Doresc sa adresez cateva intrebari intr-o situatie momentan ipotetica.

La data de 09.04.2020 se intocmeste un PV care constata savarsirea unei contraventii, contravenientul nefiind de fata/refuzand se semneze PV.
In data de 20.04.2020 se comunica prin posta PV, iar la data de 22.04.2020 contravenientul intra in posesia lui.

Cand se considera comunicat PV ? La data la care acesta a fost expediat sau la data la care contravenientul a semnat confirmarea de primire si a intrat in posesia lui?

In momentul introducerii cererii de chemare in judecata este suficient se se declare faptul ca PV a intrat in posesia contravenientului la data de 22.04.2020 (avand in vedere ca PV e intocmit cu data de 09.04.2020) sau mai trebuie anexate si alte probe in sustinerea acestei declaratii? Daca da, care sunt aceste probe si cum pot fi obtinute?
Cel mai recent răspuns: PaulAlexandru101 , utilizator 00:29, 10 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Data comunicarii Procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiei este data de la care se calculeaza termenul pentru declararea Plangerii contraventionale (iar Nu data expeditiei).
Data comunicarii o puteti dovedi cu stampila postei aflata pe plic.
Va multumesc pentru raspuns !
Practic, este suficient sa fotocopiez plicul, sa il conformez cu originalul si sa il transmit odata cu cererea de chemare in judecata?
Da.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala sau contestatie la executare? chucky chucky speta : p-v necomunicat in termen de 30 zile. invocarea prescriptiei executarii sanctiunii pe calea plangerii contraventionale sau contestatie la executare?:) (vezi toată discuția)
Termen contestare proces verbal Adrian Copil Adrian Copil Termenul de contestare al procesului verbal este de 15 zile de la comunicare. Eu disting doua cazuri: 1. cel cand semnezi si primesti procesul verbal (caz in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat ... Legal1228 Legal1228 Buna ziua! Am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat complet ca a expirat) la 3 luni si cateva zile de la data faptei. In lege spune ca procesul ... (vezi toată discuția)