Buna ziua,
Doresc sa adresez cateva intrebari intr-o situatie momentan ipotetica.
La data de 09.04.2020 se intocmeste un PV care constata savarsirea unei contraventii, contravenientul nefiind de fata/refuzand se semneze PV.
In data de 20.04.2020 se comunica prin posta PV, iar la data de 22.04.2020 contravenientul intra in posesia lui.
Cand se considera comunicat PV ? La data la care acesta a fost expediat sau la data la care contravenientul a semnat confirmarea de primire si a intrat in posesia lui?
In momentul introducerii cererii de chemare in judecata este suficient se se declare faptul ca PV a intrat in posesia contravenientului la data de 22.04.2020 (avand in vedere ca PV e intocmit cu data de 09.04.2020) sau mai trebuie anexate si alte probe in sustinerea acestei declaratii? Daca da, care sunt aceste probe si cum pot fi obtinute?
PaulAlexandru101
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nici nu am expus continutul PV-ului sau nu am discutat despre nulitatea acestuia, expuneam doar o situatie ipotetica, astfel incat nu cred ca e cazul discutiei referitoare la temeinicia cererii de chemare in judecata. Daca puteti raspundeti la obiect !
Referitor la plangerea contraventionala, este o denumire acceptata, de notorietate, pentru cererea de chemare in judecata care are ca obiect anularea/modificarea proceselor verbale prin care se constata si se sanctioneaza contraventiile.