avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere fara declarare ANAF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere fara declarare ANAF

Buna ziua,

Ma vad nevoit sa ma mut in aceasta perioada, si am reusit sa gasesc dupa multe cautari o locatie potrivita. Insa proprietarul a mentionat interesul d-lui in a nu merge la ANAF cu, contractul.

Cum nu prea mai am timp sa gasesc altceva si locuinta respectiva e ceea ce aveam nevoie sunt tentat sa accept, dar as dori sa aflu detalii juridice mai intai, va rog.
Evident ca nu e ceva total legal din partea lui dar la ce riscuri ma expun si daca este din partea mea legal. Merita riscul, sau sa renunt?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alex_29 , utilizator 23:54, 10 Aprilie 2020
În sarcina dumneavoastră nu subzistă obligația de înregistrare a contractului la organele fiscale! Obligația de înregistrare este în sarcina locatorului (proprietarului)!
Dacă contractul nu se va înregistra la organele fiscale, acesta nu va dobândi valoarea de titlu executoriu în privința obligației de plată a chiriei!
Adică, în caz de neplată a chiriei, proprietarul nu va putea executa prin intermediul executorului judecătoresc obligația scadentă, ci va trebui să parcurgă procedura judecătorească (va trebui să intenteze un proces de judecată) !
Multumesc mult pentru raspuns!
Dvs nu va incumba absolut nici o obligatie.Proprietarul nu este obligat să înregistreze contractul la ANAF ci doar sa declare veniturile realizate în cadrul declarației anuale pt achitarea impozitelor cuvenite.
Multumesc mult ptr lamurire, ma bucur sa aud asta.

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotan, riscuri pentru proprietar Hexman Hexman Urmeaza sa inchiriez legal (cu contract nu prin notar, dar declarat la finante) o locuinta unor pensionari si a copilului lor. Inainte de a incheia contractul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract la anaf lacramioara81 lacramioara81 Buna ziua! Contractele de inchiriere incheiate de persoane juridice cu persoane fizice se inregistreaza la ANAF? De ex. municipiul este proprietarul ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere - titlu executoriu virgo19 virgo19 Buna ziua, Am citit undeva ca, conform NCPC, contractul de inchiriere inregistrat la anaf constituie titlu executoriu. Vreau sa stiu daca este adevarat. Am ... (vezi toată discuția)