avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... AMANARE TERMEN PRECONTRACT VANZARE APARTAMENT
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

AMANARE TERMEN PRECONTRACT VANZARE APARTAMENT

Buna ziua,

Am un precontract de vanzare cumparare apartament (eu sunt vanzatorul)

Am primit in avans o suma de bani in banca

In precontract este o clauza care mentioneaza ca daca nu semnez pana pe 15 aprilie, primesc mult mai putini bani

Eu sunt plecat in alta tara si nu am cum sa ajung pana pe 15 aprilie sa semnez (in contextul pandemiei si a starii de urgenta din Romania)

Notarul ma preseaza sa vin sa semnez sau sa fac o procura pentru altcineva

Procura nu am cum sa fac pentru ca consulatul roman din tara in care ma aflu nu functioneaza cu publicul pe durata pandemiei,
ci doar pentru decese, accidente, acte solicitate de autoritatile locale în contextul epidemiei

Eu am cerut notarului un act de prelungire a termenului de semnare pentru perioada starii de urgenta din Romania
Notarul spune ca actul de prelungire trebuie semnat personal

Exista un act normativ care reglementeaza astfel de situatii prin care sa se amane termenul de semnare pana dupa terminarea starii de urgenta ?

Ce imi recomandati sa fac ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:06, 11 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Mergeti la orice notar din tara in care va aflati, formulati acolo o imputernicire pentru cineva din tara, transmiteti-o prin posta rapida (trebuie originalul si, eventual, cu apostila) si cel imputernicit o va traduce prin traducator autorizat si va semna in locul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare procura notariala him19 him19 Buna ziua, datorita acestei epidemii de covid am fost \"blocat\" intr-o tara straina iar in Romania am un cont bancar pe care nu pot sa-l folosesc decat daca ... (vezi toată discuția)
Procura sau declaratie care i diferenta? sant in franta , vreau ... miocha miocha Procura sau declaratie care i diferenta? Sant in Franta , vreau sa dau imputernicire fratelui meu pt dezbatera mostenirii sau de a vinde o casa. As vrea un ... (vezi toată discuția)
Schimbat buletin,parintii sunt in strainatate danylukristy danylukristy trebuie sa imi schimb buletinul,dar parintii mei sunt plecati in strainate si nu pot fi prezenti la ghiseu sa semneze pentru luarea in spatiu.Stiu ca trebuie ... (vezi toată discuția)