Am un precontract de vanzare cumparare apartament (eu sunt vanzatorul)
Am primit in avans o suma de bani in banca
In precontract este o clauza care mentioneaza ca daca nu semnez pana pe 15 aprilie, primesc mult mai putini bani
Eu sunt plecat in alta tara si nu am cum sa ajung pana pe 15 aprilie sa semnez (in contextul pandemiei si a starii de urgenta din Romania)
Notarul ma preseaza sa vin sa semnez sau sa fac o procura pentru altcineva
Procura nu am cum sa fac pentru ca consulatul roman din tara in care ma aflu nu functioneaza cu publicul pe durata pandemiei,
ci doar pentru decese, accidente, acte solicitate de autoritatile locale în contextul epidemiei
Eu am cerut notarului un act de prelungire a termenului de semnare pentru perioada starii de urgenta din Romania
Notarul spune ca actul de prelungire trebuie semnat personal
Exista un act normativ care reglementeaza astfel de situatii prin care sa se amane termenul de semnare pana dupa terminarea starii de urgenta ?
Buna ziua,
Mergeti la orice notar din tara in care va aflati, formulati acolo o imputernicire pentru cineva din tara, transmiteti-o prin posta rapida (trebuie originalul si, eventual, cu apostila) si cel imputernicit o va traduce prin traducator autorizat si va semna in locul dumneavoastra.