avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incheierea supravegherii unui condamnat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Incheierea supravegherii unui condamnat

Buna seara! In data de 10.04.2020 mi s-a incheiat perioada de supraveghere care a inceput cu doi ani in urma. Datorita situatiei in care ne aflam, nu m-am putut prezenta la Biroul de Probatiune. Printr-o convorbire telefonica mi s-a comunicat ca dosarul se va incheia automat. Nelamuririle mele sunt:
Voi primi o instiintare prin posta atunci cand se va incheia dosarul? Daca da, dupa ce perioada?
In sentinta de condamnare era specificat faptul ca imi este interzis dreptul de a fi ales in autoritatile publice pe o perioada de 2 ani, incepand de la data ramanerii definitive a pedepsei. Avand in vedere ca acesti 2 ani au trecut, pot aplica pentru o functie in autoritatile de stat dupa data incheierii dosarului?
Din cate am inteles, reabilitarea nu se mai poate face la cerere ca in anii trecuti, dar s-ar merita sa incerc totusi asta avand in vedere ca fapta comisa nu a avut urmari grave(conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice) si ca toate conditiile impuse au fost respectate/incheiate imediat dupa ramanerea definitive a sentintei?
Daca voi scoate cazierul de la politie acum, dupa ce perioada de supraveghere s-a incheiat, va fi acesta diferit fata de cel din timpul supravegherii? Il voi putea folosi fara probleme intr-un dosar personal?
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru eventualele raspunsuri!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reabilitarea are loc de drept, dar trebuie sa treaca inca 3 ani de la implinirea termenului de supraveghere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal vasiliu ruxandra vasiliu ruxandra a fost prins conducand fara permis si cu alcolemie. I sa intocmit dosar penal si dupa 6 ani a fost judecat iar sentita definitiva a fost de 8 luni cu ... (vezi toată discuția)
Am o hotărâre penala comunicata la data de 30 martie ... florinchristian florinchristian Bună ziua! Am o hotărâre penala comunicata la data de 30 martie 2021 de către Tribunalul București, prin care am fost condamnat la 10 luni închisoare ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept dupa pedeapsa cu suspendare wanado7 wanado7 Buna ziua. Cu respect, imi permit sa va cer sfatul in urmatoarea problema pe care o am. Pe 21 iunie 2009 (de ziua mea) am cam chefuit cu prietenii si m-am suit ... (vezi toată discuția)