avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Chirie camin
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Chirie camin

Bună ziua
Va rog să mă ajutați cu niște sfaturi in urmatoarea situație: Fata mea fiind studentă în București, la începutul anului universitar i am luat cazare la un campus privat. Menționăm că a trebuit să plătim pe tot anul anul, doar așa acceptau rezervarea unui loc în cămin,deci am plătit pe 12 luni.
Acum cu situația aceasta, de pe 9 Martie,fata nu a mai locuit acolo, în situatia ei fiind toți studenții .
Au solicitat celor de la conducerea căminului o rambursare a o parte din banii aferenti lunilor in care ei nu locuiesc acolo, dar aceștia refuză ferm pe motiv că ei tot platesc facturi. Dacă i au întrebat ce facturi plătesc ținînd cont că nu este consum,nu am primit răspuns și plus că nu au mai dat răspuns la nici o intrebare a acestora ( studenților).
Vă rugăm să ne sfătuiți ce e de făcut.
Există vreo lege care clarifică și această situație ținând cont că sunt mii de studenți in situația asta.
Vă mulțumim anticipat ptr ajutor.
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2020
elenatuchila, utilizator
Cel mai recent răspuns: elenatuchila , utilizator 08:08, 22 Aprilie 2020
Nu exista nici o lege ,probabil după încetarea stării de urgență o sa fie o avalanșă de litigii introduse fie de proprietari fie de chiriași.Singura reglementare existentă la ora actuală este og 292020 care prevede amânări (nu scutiri)la plata chiriei pt persoanele fizice autorizate,soc com etc.In cazul dvs chiar daca cursurile sunt oprite studentul poate sa locuiasca( banuiesc) în continuare în cămin.Incercati sa faceti o notificare in scris redactată de un avocat prin cate sa solicitați o compensare a sumelor achitate,eventual semneze mai multe persoane interesate pt a da cererii un pic de greutate.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,

Chiria trebuie platita, conform contractului perfectat.

Nu exista nicio exonerare a platii chiriei, in perioada pandemiei.

Numai daca survine un acord intre parti, poate surveni amanarea, ori modificarea obligatiei de plata a chiriei.

Va sugerez sa notificati institutia prin avocat, expunand opinia dumneavoastra.

Astfel de notificari au fost solutionate in mod favorabil, in genere.

O zi frumoasa,
av.Stoica Ioana.

Bună ziua
Am uitat să menționez faptul că taxa includea și costul utilităților, ca urmare studenții au cerut să le fie returnată contravaloarea acestora. Am făcut adresă către cămin, dar aceștia refuză pe motiv că au intervenit noi cheltuieli in ceea ce privește dezinfectarea căminului ptr prevenirea covidului
Mulțumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata device huawei rds-rcs ItsSilvester ItsSilvester Buna ziua! Anul trecut am facut un contract pentru a avea acasa internet la RDS-RCS, abia ma mutasem. Cand a inceput pandemia Covid-19, am plecat din chiria ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt studentă și facultatea la care studiez impune ... 17Andreea 17Andreea Bună ziua! Sunt studentă și facultatea la care studiez impune persoanelor nevaccinate efectuarea testelor rapid antigen de două ori/săptămâna din banii ... (vezi toată discuția)
Sunt student si am un apartament in chirie! Georgelotcu Georgelotcu Buna ziua, eu sunt un student din Hunedoara iar eu fac facultatea in Cluj-Napoca,Stau in chirie, am facut un contract pe un an printr-o agentie valabil de la ... (vezi toată discuția)