avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PERMIS DE CONDUCERE RETINUT IN STRAINATATE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PERMIS DE CONDUCERE RETINUT IN STRAINATATE

buna ziua va rog frumos sa ma ajutati cu niste raspunsuri!!!!! platesc daca e nevoie! locuiesc in luxembourg. la varsta de 18 ani am condus aici fara permis si am fost prin tribunale vreo 2 ani , in timpul asta mam intors in romania si am facut permisul de conducere acolo,dupa am revenit aici si fortat de avocata mea lam inregistrat si am trcut testele alea pe aici.. ce sa intamplat decizi sa finalizat de le tribunal si mam trezit acasa cu politia sa imi ia permisul zis si facut..dupa mia lasat o foaie de la parchet in care scrie interdictie de conducere pana in 2010 si rog organele emtiente sa ii retraga permisul de conducere... cand politia a venit la mine nu am vrut s aii dau permisul dar avand in vedere ca locuiesc aici eram obligat sa il dau ,daca nu riscam 4 mii de euro amenda,,, ok. eu iam intrebat domne eu daca plec acum in romania cu masina cum plec? am voie sa conduc cica da.. dar trebuie facut prin ambasada.. dar ambasada fuge de datoriile pe care le are.. si gaseste mereu motive si nu vrea sa ajute.. acum ultima data cica Domne sunt in concediu lasatima ca vin dupa data de 4.
Ok.. eu acum vreu sa ma duc cu masina in romania ce pot face eu ca sa pot ajunge in romania cu masina... va rog domnule avocat/a. sa imi dati niste detalii si eventual sa ma sunati platesc daca e nevoie. si ma rezolvati pana vinerea viitoare.. astept raspunsuri!! mersiii frumos
interdictia este pana in luna mai 2010 numai pe teritoriu luxembourghez.. oare cu foaia care mia dato politia cu interdictie pana in 2010 si in care scrie retragere de permis pot conduce in alte tari?? problema este ca pe foaie nu scria natura infractiunii pe care am comiso si de aia ma intreb. cum pot conduce in ale tari ue?? un raspuns va rog
Daca nu mai aveti dreptul de a conduce , nu -l veti putea dobandi , sustinand examenul in alta tara si obtinand un alt permis cu conducere (cu precadere ca trebuie sa declarati care e situatia cu privire la dreptul de a conduce , altminteri , e savarsita infractiunea de fals in declaratii)
A detine doua permise de conducere, simultan, duce , din nou , la alta conduita infractionala.

Interventie moderator : am rugaminte sa editati mesajele , pentru completare.multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Doamna Stoica Ioana mersi pt raspuns dar nu cred ca mam exprimat bine sau dmv nu ati inteles..
Eu am facut o infractiune inainte sa am permis de conducere .si infractiunea era valabila numai pe teritoriu luxembourghez ca aici am condus fara permis.. in timpul in care ma judecam prin tribunale vreo 2 ani ca am facut recurs ,in timul asta mam dus in romanai vreo 7 luni am stat acolo si am dat de permis,este vorba numai de un permis unu singur.
eu pot sa conduc in alte tari daca aveam permisul de conducere la mana eram in perfecta legalitate.
permisul meu este retinut aici deoarece aici locuiesc si de indata ce locuiesc aici sunt obligat sa dau permisu,pana in 2010 luna mai!! interzicerea este pusa pentru faptu ca am condus fara permis,Permisul meu a fost retinut aici pur si simplu sa nu conduc aici ca politia mia spus ca daca ma prinde cu asta pe strada pot circula si eu avand interzicerea aia mi la retras . Dar potrivit regulilor eu pot circula peste tot nu? in afara de tara unde am comis fapta inainde de avea permis.. permisul meu e curat.. de exemplu in romania ma oprit politia inainte si mai controlat permisul si a spus ca este ok.. chair la vreo cateva zile cand sa finalizat decizia de tribunal!
Asa este .Relatarea dumneavoastra e destul de vaga.Puteti circula oriunde, cata vreme aveti acest drept.
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Conform celor spuse si prezentate de catre dvs aveti interdictie de a condce numai in Luxembourg! In acest sens , sfatul meu este sa va prezentati la Ambasada Romaniei sau la consulatul Romaniei din Luxembourg si sa le solicitati in baza documentelor pe care le aveti o dovada care sa va dea dreptul de a circula pana in Romania cu masina personala.(bineinteles ca pana la granita Luxembourgului cu orice stat va conduce altcineva). Odata ajuns in Romania solicitati eliberarea unui duplicat al permisului de conducere!

Alte discuții în legătură

Doua sb: 1. permis de port arma eliberat in sua; 2. conducere fara permis - luxemburg angajat angajat Daca un cetatean de origine americana are un permis de port arma eliberat in SUA, acesta este valabil si pe teritoriul Romaniei sau trebuie sa solicite ... (vezi toată discuția)
Permis anulat alcoolemie florin3333 florin3333 salut... in urma cu 3 saptamani am plecat intr-o dimineata cu in prieten cu masina el coducea iar eu eram in dreapta... intr-o curba el a intrat intr-o masina ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a circula pe teritoriul romaniei cu permis de conducere emis de alt stat membru ue in conditiile in care cel emis de romania este anulat mikel20 mikel20 Buna ziua! Dupa cum am specificat si in titlu ,am dobandit permis de conducere intr-un alt stat membru UE dupa ce mi-a fost anulat cel romanesc(mentionez ca ... (vezi toată discuția)