avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de acces pe un teren privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de acces pe un teren privat

Terenul pe care este aplasata casa mea face parte dintr-un lot mai mare, care initial a fost parcelat si fiecare vecin are acces de la drumul public la proprietatea personala printr-un drum de servitute (privat) . Cand am cumparat terenul din 45000 euro 11000 euro am plătit drumul privat de acces până la lotul nostru de teren, pe care platesc impozit anual. Toți riveranii drumului privat am procedat asemeni. Vis a vis de noi riveranii se desfășoară spatele altor case care au acces conform certificatului de urbanism la alt drum. Doi dintre neriverani si-au facut porti de acces la drumul nostru fără a ne cere acceptul si se folosesc cu nesimțire de drumul nostru privat. În acest sens vreau sa fac o plângere la poliție și am nevoie de actele normative care sa mi susțină demersul. Fac precizarea ca pe drumul privat am montat doua indicatoare de averizare cu "Drum privat". Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2020
soris001, utilizator

Alte discuții în legătură

Interzis cu exceptia riveranilor Sebastian 19 7 9 Sebastian 19 7 9 Va rog un raspuns Cum este defint un drum marcat cu indicatorul acces interzis cu exceptia riveranilor Drum public sau privat (vezi toată discuția)
Accesul la un drum privat NistorT NistorT Buna ziua, In ce conditii poate avea un ne-proprietar acces la un drum privat? E vorba de un drum privat pe care si l-au facut proprietarii unor ... (vezi toată discuția)
Acces pe drum privat pentru neriverani asnat asnat Buna seara. Poate cineva sa cumpere o parcela plus parte din drum privat si abuzand de acest drept sa isi atribuie acces de pe tot drumul privat dar partea ... (vezi toată discuția)