avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interzis cu exceptia riveranilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Interzis cu exceptia riveranilor

Va rog un raspuns
Cum este defint un drum marcat cu indicatorul acces interzis cu exceptia riveranilor Drum public sau privat
Cel mai recent răspuns: soris001 , utilizator 06:47, 18 Aprilie 2020
Drumul e public. Daca ar fi fost privat, ar fi scris "Accesui interzis circulatiei publice" sau "Drum privat".
Accesul interzis este pentru vehicule motorizate sau atelaje.
Pe drumul respectiv au acces doar vehiculele celor care locuiesc pe strada respectiva sau cele care ii deservesc pe acestia, strict pe perioada respectiva: masina de gunoi, cea a unui curier/ postas, camionul cu mobila, ISU, etc.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2020
adriandimitriu, utilizator
Terenul pe care este aplasata casa mea face parte dintr-un lot mai mare, care initial a fost parcelat si fiecare vecin are acces de la drumul public la proprietatea personala printr-un drum de servitute (privat) . Cand am cumparat terenul din 45000 euro, 11000 euro am plătit drumul privat de acces până la lotul nostru de teren, pe care platesc impozit anual. Toți riveranii drumului privat am procedat asemenea.
Vis-a-vis de noi riveranii se desfășoară spatele altor case, care au acces, conform certificatului de urbanism, la alt drum. Doi dintre neriverani si-au facut porti de acces (in spatele curtii lor) la drumul nostru, fără a ne cere acceptul si se folosesc cu nesimțire de drumul nostru privat. În acest sens vreau sa ma sfatuiti ce demersuri sa intreprind pentru a stopa acest fapt. Fac precizarea ca pe drumul privat am montat doua indicatoare de averizare cu "Drum privat". Mulțumesc.
indicatoarele sunt pentru oameni civilizati. puneti bariera. cu conditia ca hotararea sa fie unanima (a proprietarilor drumului).
verificati mai intai daca nu exista vreun caz de imobil fara acces si caruia sa trebuiasca sa-i permiteti accesul, si gata!
Va multumesc pentru raspuns. Problema este ca nu toti riveranii mei doresc bariera.
Accesul neautorizat de noi si nesolicitat nicicand se face pe o poarta din spatele curtii unui neriveran drumului nostru (care are acces legal la un alt drum de servitute). Si-a facut a doua poarta (spre drumul nostru) pentru a avea o noua alternativa de acces.
Ma poate sprijini politia spre a-i restrictiona accesul pe drumul nostru? Daca da, pe ce baza legala? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
soris001, utilizator
varianta dusmanoasa ar fi sa instalati (cate) un gard in fata portii respectivului/ respectivilor ne-riverani.
problema e insa in curtea dvs.: nu toti proprietarii sunteti de acord. dar puteti face o asociatie care sa angajeze un administrator cu puteri corespunzatoare. solutii exista.
politia nu se amesteca in treburi civile
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept de acces pe un teren privat soris001 soris001 Terenul pe care este aplasata casa mea face parte dintr-un lot mai mare, care initial a fost parcelat si fiecare vecin are acces de la drumul public la ... (vezi toată discuția)
Accesul la un drum privat NistorT NistorT Buna ziua, In ce conditii poate avea un ne-proprietar acces la un drum privat? E vorba de un drum privat pe care si l-au facut proprietarii unor ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute niculescusorin niculescusorin Pe langa proprietatea mea s-a creat un drum de servitute de catre vecina mea . La inceput a existat o poarta de acces pentru cei care si-au construit locuinte ... (vezi toată discuția)