avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Conducta apa pe terenul nostru
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Conducta apa pe terenul nostru

Buna ziua!In urma cu doi ani am cumparat un teren.Avem aviz favorabil de la Compania Apa,asteptam autorizatia de constructie de la Primarie.In planul de la Compania Apa apare o conducta paralela cu lungimea terenului nostru(in exteriorul lui),la care avem si posibilitatea sa ne si bransam.Conducta este trasa de un vecin din conducta principala pana la casa lui,pe cheltuiala sa.Am auzit ceva zvonuri ca teava,de fapt,ne taie o bucata din teren(inca nu stim cat...ca e totul un mister din partea Primariei).Cand a auzit ca vrem sa batem tarusii,domnul de la Urbanism a spus ca doreste sa fie de fata,ca este posibil sa fie nevoie sa ne retragem cu gardul pt ca,intr-adevar,conducta ne-ar trece prin teren.Este legal sa pierdem din suprafata terenului nostru si,probabil,sa fie nevoie sa si refacem actele ca sa modificam limitele acestuia?Exista si posibilitatea sa lasam conducta in interiorul curtii?Sau daca ma puteti ajuta cu o alta solutie...Va multumesc,o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Deliaaprodu , utilizator 20:44, 14 Aprilie 2020
Buna ziua,
Va afecteaza la constructia casei sau ramane in afara unor eventuale constructii?
Daca nu va afecteaza...poate ramane in curte fara probleme, mai ales daca aveti avizul companiei de apa.
Eu as intreba acel lucrator de la Urbanism-cine ma despagubeste pentru suprafata pierduta daca-mi cere sa ma retrag cu gardul?
Daca nu doriti sa faceti asta, sau doriti dar in schimbul unei despagubiri si cel de la urbanism nu intelege ca teava poate ramane pe proprietatea dvs. fara sa va incurce si insista cu retragerea fara despagubire...il puteti chema in instanta pe proprietarul tevii pentru ncalcarea proprietati.
Discuatati cu un avocat daca nu gasiti cale de intelegere si doriti sa va adresati instantei.
Multumesc mult pentru raspuns!Teava nu are cum sa afecteze constructia,noi nu stim exact cum trece acea teava,dl. de la Urbanism stie cum trece fizic,dar casa se va afla exact in partea opusa a terenului.Pe plan apare in exteriorul terenului,in drum,nu stiu daca proprietarul tevii s-ar face vinovat,mai degraba Primaria(in cazul in care s-au facut masuratori gresite)sau cei de la Compania Apa.Si avand in vedere cine este proprietarul tevii(influenta,din pacate)...nu avem nici o sansa.Ne-a si cerut si 2000 € sa ne bransam la conducta lui si tocmai de aceea ne-am hotarat la puț.Momentan,avand in vedere situatia actuala nu putem sa ne intalnim cu cel de la Urbanism sa discutam,dar cand o vom face as vrea sa fim in tema cu legile si drepturile pe care le avem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, as dori sa ma lămuriți cu o problema. În 1-09-2012 ... Ricciola Ricciola Bună ziua, As dori sa ma lămuriți cu o problema. În 1-09-2012 am tras apa de la conducta principală din drum(sat) pe lungime de 70 m circa. Acum un an 2 ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu vicii ascunse Daniel_2015 Daniel_2015 Buna ziua In anul 2014 am vandut doua parcele de teren intravilan iar recent s-a dovedit ca pe sub ele trece o teava de gaze, care anuleaza posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Conducta de apa zed_ro zed_ro Buna ziua,eu am un teren in Bucuresti sector 5 ,de 300 mp,iar sub teren e o conducta sa teava mare de apa nova,are 1 m diameter,pe care dea apa la blocururile ... (vezi toată discuția)