avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict cu un alt coleg
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict cu un alt coleg

Am avut un conflict cu un coleg cand eram in delegatie adica in jur de ora 23.00 am fost in camera la respectivul( care impartea camera cu alti 2 colegi si erau la o mica bauta) sa i spun sa vorbeasca mai incet ca vreau sa dorm si sa nu mai faca atata galagie. Respectivul a raspuns urat eu m am infuriat si am avut un schimb de replici destul de dur dar doar atata. Asta s a intamplat miercuri, vineri am fost sunat sa ma prezint la firma unde mi s a cerut ori sa mi dau demisia ori mi se va desface contractul cu investigatie. Nu am semnat demisia si mi s a spus sa stau acasa pana ma vor contacta ei. Nu am asteptat, luni m am dus la firma. Am vorbit cu patronul care mi a spus la fel sa stau acasa( o zi de concediu) a doua zi m am dus la firma in urma telefonului primit de la ei unde mi s a pus in fata o foie, o cerere necompletata fara nr de inregistrare, un fel de cerere tip necompletata de catre ei pe care eu trebuia s o semnez, infprmandu ma astfel ca sunt penalizat cu 10%din salariu tip de trei luni. Cat de legal e si in baza carei legi au procedat asa? Colegul cu care am avut altercatia nu a avut nici o sanctiune e bine mersi la munca.
Cel mai recent răspuns: Orta , utilizator 16:00, 14 Aprilie 2020
Singura sanctiune care se poate da fara o cercetare este Avertismentul.
Celelalte, penalitatile salariale sau concedierea, se pot dispune doar in urma unei cercetari.
Poate acea cerere este chiar demisia dvs...
Incercati sa ajungeti la o intelegere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

2. Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente _ Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul - in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
Multumesc pentru raspuns. Intre timp am primit o decizie pentru suspendarea contractului de munca in baza art.48 si in baza art 52 lit.c. timp de 180 de zile. Ce inseamna asta?
Somaj tehnic ...
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice antoaxel antoaxel Azi dimineata pe la ora 3 si ceva apare la usa noastra politia, cineva din bloc s-a saturat de galagie....in fine colegii de camera au dat un mini chef, eu nu ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru deranjarea linistii publice Cristinadiaconu Cristinadiaconu Buna ziua! Azi noapte pe la ora 12 m-am trezit cu politistii la usa ca am deranjat linistea publica, adica radeam si vorbeam tare, (asa cum scrie in procesul ... (vezi toată discuția)
Avertisment AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Buna ziua! Avem in firma o angajata care are deja 3 avertismente scrise. Intrebarea este: se poate sa dam acest motiv ( cele 3 avertismente scrise) ptr ca ea ... (vezi toată discuția)