Subsemnatul, ........, în calitate de agent de poliție în cadrul Serviciului Rutier Neamț, vă rog să-mi comunicați un punct de vedere față de următoarea situație ipotetică întâlnită în exercitarea atribuțiilor de serviciu: dacă în situația în care agentul de poliție rutieră constată că un contravenient care circula cu viteza de 78 km/h (pe un sector cu limita de 50 km/h) fără a avea asupra sa documentele personale, agentul de poliție poate să sancționeze in scris depășirea limitei de viteză iar pentru lipsa documentelor poate să aplice avertisment verbal ? Va mulțumesc
Atat eu cât și contravenientul am declarat ca a fost aplicat un avertisment verbal pentru lipsa actelor deoarece aceasta sancțiune nu are și o măsură complementara (puncte penalizare, reținere pc sau altceva) și din acest motiv se poate aplica avertisment verbal.
Totuși :
1. Nu aveți in atribuțiunile de serviciu obligația de a raporta un astfel de avertisment verbal?
2.Nu ați făcut, pentru identificarea celui căruia i-ați încheiat PV de contravenție, o solicitare către un serviciu care sa va confirme acea identitate? Asta în ideea ca ati avea o dovada suplimentara ca ati aplicat avertismentul verbal după ce v-ați convins ca cel din fata dvs. nu minte și ați putut aprecia gradul redus de pericol social pentru a aplica sancțiunea de avertisment.
3.Cum de erați in vizorul DGA?