avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solicitare punct de vedere juridic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solicitare punct de vedere juridic

Subsemnatul, ........, în calitate de agent de poliție în cadrul Serviciului Rutier Neamț, vă rog să-mi comunicați un punct de vedere față de următoarea situație ipotetică întâlnită în exercitarea atribuțiilor de serviciu: dacă în situația în care agentul de poliție rutieră constată că un contravenient care circula cu viteza de 78 km/h (pe un sector cu limita de 50 km/h) fără a avea asupra sa documentele personale, agentul de poliție poate să sancționeze in scris depășirea limitei de viteză iar pentru lipsa documentelor poate să aplice avertisment verbal ? Va mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:30, 16 Aprilie 2020
Atat eu cât și contravenientul am declarat ca a fost aplicat un avertisment verbal pentru lipsa actelor deoarece aceasta sancțiune nu are și o măsură complementara (puncte penalizare, reținere pc sau altceva) și din acest motiv se poate aplica avertisment verbal.
Totuși :
1. Nu aveți in atribuțiunile de serviciu obligația de a raporta un astfel de avertisment verbal?
2.Nu ați făcut, pentru identificarea celui căruia i-ați încheiat PV de contravenție, o solicitare către un serviciu care sa va confirme acea identitate? Asta în ideea ca ati avea o dovada suplimentara ca ati aplicat avertismentul verbal după ce v-ați convins ca cel din fata dvs. nu minte și ați putut aprecia gradul redus de pericol social pentru a aplica sancțiunea de avertisment.
3.Cum de erați in vizorul DGA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am fost oprit de poliție pentru depășirea vitezei ... AlexandruV AlexandruV Bună ziua, Am fost oprit de poliție pentru depășirea vitezei pe un tronson de 50 km (aveam 83). Polițistul mi-a înmânat un PV cu avertisment (mă ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu privire la cumulul perioadelor de suspendare a permisului de conducere Cromatic Cromatic Art.214(1) din ROUG 195 spune asa: În cazul săvârşirii a două sau a mai multor contravenţii care atrag şi suspendarea exercitării dreptului de a ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal de contraventie dorin94 dorin94 Duminica seara am fost oprit de un echipaj de politie deoarece conduceam pe raza localitatii cu viteza de 77 km/h. La verificarea datelor de catre agentul ... (vezi toată discuția)