avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Taiere salariu
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Taiere salariu

Buna seara,
Lucrez la o firma privata americana. Datorita pandemiei s-a decis saptamana aceasta taierea programului si a salariilor cu 20% in toate birourile din Romania. Eu sunt insarcinata in prima luna. Daca anunt managerul si duc doavada de la ginecolog mai au voie sa imi taie salariu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 19 Aprilie 2020
Faptul de a fi insarcinata interzice concedierea din aceasta cauza, dar nu impune un statut special fata de ceilalti salariati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2020
Iulian MANEA, Contabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unilateral nu au cum sa modifice salariul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare medicala de la ginecolog, pentru intrare in prenatal roxana_rox87 roxana_rox87 Buna seara. Sunt insarcinata in 27 de saptamani, si dupa o discutie avuta cu medicul de familie, acesta mi-a comunicat ca pentru a-mi putea da el concediul ... (vezi toată discuția)
Exceptii concediere femei insarcinate CATALINA06 CATALINA06 Buna ziua, In ce conditii putem concedia o femeie insarcinata, care nu vine la munca pentru ca nu vrea, nu prezinta concediu medical, nu are nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire-maternitate mmanu mmanu sunt insarcinata, inca nu am anuntat la munca luni intentionez sa anunt. vreau sa va intreb daca stiind de sarcina imi poate reduce timpul de munca la 4 ore, ... (vezi toată discuția)