avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces

Buna ziua ,rugămintea mea e daca nu imi convine cum se judecă procesul meu cum pot sa mut procesul în alta parte sau județ va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:18, 20 Aprilie 2020
Ce fel de proces este, de natură civilă sau de natură penală ?
Civila

Adrian ALBU a scris:

Ce fel de proces este, de natură civilă sau de natură penală ?

Strămutarea procesului poate fi cerută pentru motive de bănuială legitimă sau de siguranță publică, putându-se cere în orice fază a procesului.
Bănuiala se consideră legitimă în cazurile în care există îndoială cu privire la imparțialitatea judecătorilor din cauza circumstanțelor procesului, calității părților ori unor relații conflictuale locale.
Constituie motiv de siguranță publică împrejurările excepționale care presupun că judecata procesului la instanța competentă ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, cererea de strămutare în acest caz făcându-se doar de către procurorul general de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Pentru detalii, citiți art. 140-147 din codul de procedură civilă.
In general sansele sunt destul de mici ,motivele sunt limitativ prevăzute în Codul de Procedură civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dosar expropriere- conditii admitere cerere stramutare bambi.2010 bambi.2010 am un proces in provincie datorat exproprierii unui teren pe care l-am mostenit; Dupa decizia primei instante, reclamatul a contestat hotararea pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Cerere de stramutare- lamuriri 22elena 22elena Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu cererea de stramutare: unde se depune, unde se solutioneaza, ce motive pot fi invocate si ce mai considerati ... (vezi toată discuția)
Se poate muta apelul in alt judet. Florin7525 Florin7525 Buna ziua într-un proces penal daca fondul sa terminat ,si sa judecat în Prahova ,se poate face apelul la București sau in alt judet . Si c are sunt ... (vezi toată discuția)