avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Despre amenda penala.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Despre amenda penala.

(5) Hotărârea de înlocuire, rămasă definitivă, se pune în executare potrivit dispoziţiilor art. 555-557. În situaţia în care amenda a însoţit pedeapsa închisorii, se va emite un nou mandat de executare pentru pedeapsa rezultată potrivit art. 63 alin. (2) din Codul penal.

(6) Dacă persoana condamnată achită amenda pe parcursul soluţionării cauzei, sesizarea va fi respinsă ca neîntemeiată.
In baza celor de mai sus intrebarea este .
Chiar daca s ar platii amenda dupa expirarea celor 3 luni de la ramanerea a deciziei definitive de condamnare,tot execut pedeapsa inchisorii cu executare referitor la inlouirea pedepsei cu amenda penala?


Alte discuții în legătură

Buna ziua am primit o citatie de inlocuire a amenzii penale . ... roland1918 roland1918 Buna ziua am primit o citatie de inlocuire a amenzii penale . Mai pot platii amenda pana la primul termen ? Ce risuri am ? In citatie am trecut art. ... (vezi toată discuția)
Condamnat definitiv - schimbare condamnare liviu9a liviu9a se poate comuta pedeapsa cu amenda sau control judiciar la o sentinta in executare? (vezi toată discuția)
Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării ... MArian1911 MArian1911 Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării și în total e de 3 ani și 2 luni . Pot face ceva sa mi se de-a tot suspendare ? Ținând cont ... (vezi toată discuția)