avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... AJOFM nu respecta termenul de 15 zile de virare a ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

AJOFM nu respecta termenul de 15 zile de virare a sumelor aferente somajului tehnic

Buna ziua,
OUG 30/2020 stabileste ca angajatorul depune solicitarea si documentele aferente la AJOFM si in termen de 15 zile se vireaza suma. De asemenea se arata ca angajatorul va vira sumele catre salariati in maxim 3 zile lucratoare de la data primirii lor de la AJOFM. Ce se intampla daca AJOFM nu respecta termenul de 15 zile prevazut de actul normativ? Aceasta nerespectare a unui termen legal ar justifica o decizie a angajatorului sa faca un efort si sa acopere el sumele , mai ales ca in societate salariile se platesc o data pe luna, veniturile salariatilor in aceasta perioada pe langa faptul ca au fost diminuate, nici nu vin la timp. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2020
ramona.milata, utilizator
Cel mai recent răspuns: ramona.milata , utilizator 10:36, 27 Aprilie 2020
Angajatorul poate face un astfel de efort , dar cum isi recupereaza banii de la salariati ??
Mai explicit, va rog.
Recuperarea banilor de la salariati este o problema complexa, intrucat nu se pot face retineri din salariu fara existenta acordului salariatului sau a unui titlu executoriu.
Nu inteleg la ce recuperare de sume va referiti. Sumele sunt aferente zilelor lucrate din martie, deci pentru munca prestata. Banii de la AJOFM se vireaza in contul angajatorului. Multumesc.
Din cauza mesajul initial s-a presupus altceva, intucat nu ati mentionat despre ce sume se vorbeste - salariu sau indemnizatie somaj tehnic - .

Plata salariului nu are nicio legatura cu plata somajului tehnic decat daca data platii coincide cu una din cele 3 zile pe care le are la dispozitie angajatorul pentru plata indemnizatie de somaj tehnic.

Alte discuții în legătură

Plata somaj tehnic Merg Merg Sunt in somaj tehnic din 16.03.Actele beneficiarilor somaj se depune lunar?Care este filiera? (vezi toată discuția)
Salariatul va lua indemnizația de șomaj de la ajofm ? sau de la angajator ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Conform art. XII. Alin. (1) din OUG 30/2020, in vederea acordarii sumelor necesare platii indemnizatiei prevazute la art. XI alin. ... (vezi toată discuția)
Cand vom lua banii? pituna pituna La 1 aprilie societatea unde lucrez a depus actele pentru somaj tehnic,dupa cat timp vom lua banii. (vezi toată discuția)