avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Continuare activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Continuare activitate

Buna seara. Intr o instituție publică o persoană îndeplinește condițiile de pensionare in luna mai 2020. Dorește să își continue activitatea.
1. Se întocmește act adițional la contractul individual de munca? Pentru un an sau pentru perioada de trei ani cat are dreptul la a lucra peste varsta de pensionare?
2 cu ce data se întocmește actul adițional? 01.05.2020?
Mulțumiri anticipate si sanatate!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 24 Aprilie 2020
Codul Muncii
art.56
...
(4) Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

In speta, nu se intocmeste act aditional .... continua activitatea in baza aceluiasi c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare activitate dupa implinirea varstei de pensionare alina75 alina75 Bună ziua! Un angajat dîntr-o institutie publică, bărbat, va împlini cumulativ vârsta de pensionare și stagiul de cotizare în iulie 2020. Dacă nu ... (vezi toată discuția)
Continuarea activității in baza aceluiași contract indiv de munca Doina Ionela oniga Doina Ionela oniga In situația in care un salariat /bărbat, îndeplinește vârsta de pensionare si baza unei cereri formulate cu 30 zile înainte de îndeplinirea ... (vezi toată discuția)
Contract de munca myhai55 myhai55 lucrez la o institutie publica.In luna Ian.2020 indeplinesc conditiile legale de pensionare.Pot continua activitatea la aceiasi unitate si in baza aceluiasi ... (vezi toată discuția)