avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drept de vot in cadrul unei asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drept de vot in cadrul unei asociatii de proprietari

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog , cine are drept de vot in cadrul unei asociatii de proprietari in cazul unui apartament detinut in mod egal de 2 persoane(sot-sotie) ? Ambii au dreptul la vot , independent? Sau doar unul din cei 2 , rezultand maxim 1 vot pe apartament ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alin Burada , utilizator 11:06, 27 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
un vot pe apartament.
In temeiul disp L nr 196/2018 in vadru adunarii generale fiecare proprietate beneficiaza de 1 singur vot daca proprietarul a inteles sa incheie acord de asociere cu asociatia de proprietari
In cadrul adunarii generale nu pot vota decat membrii proprietari
Bună ziua, în acest context, puteți oferi argumentarea legala completă lege, capitol, articol, punct in care este prevazut 1 vot per apartament de la ambii proprietari membri de asociatie ? Pare a fi formulata o afirmație generala, orice membru de asociatie proprietar, are dreptul la un vot per unitatea de apartament (din ce vad L 196/2018 art 49 pct 3a). Se poate interpreta 1 membru proprietar votează o data pt apartamentul X. (amândoi fiind membri proprietari, amândoi votează odată pentru ap x, în final apartamentul având doua voturi). Unde este constrângerea ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de vot intr-o asociatie de proprietari mporojan mporojan Buna ziua, In cadrul unei Asociatii de proprietari, care are 44 de apartamente, un proprietar detine 4 imobile restul de 40 sunt prorietari individuali. In ... (vezi toată discuția)
Abuz dezvoltator in asociatia de proprietari fiordul fiordul Dezvoltatorul care detine un numar majoritar de voturi in asociatia de proprietari, a decis in cadrul adunarii generale sa voteze marirea preturilor de ... (vezi toată discuția)
Adunare generala adamar adamar dorim sa facem o sedinta la bloc, presedintele refuza, comitetul nu face nici un demers pt ca presedinta nu vrea, prima si singura sedinta din anul 2019 a fost ... (vezi toată discuția)