avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... DREPTURILE CALATORILOR CU AUTOCARELE
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

DREPTURILE CALATORILOR CU AUTOCARELE

Ce drepturi are un pasager care a platit cu 7 zile inainte un bilet pe cursa Istanbul Bucuresti si la data repectiva , la punctul fixat nu a venit nici un autocar . Deci ma trezesc intr-o tara straina in imposibilitatea de a ma intoarce . Am contactat telefonic firma Eurolines care a emis biletele si habar nu aveau , cred ca nu au avut pasageri si ptr ca locurile nu au fost completate nu au venit. si nu au anuntat .Ce despagubiri , compensatii pot cere eu in limita legii ptr situatia in care m-am aflat .Daca nu aveam bani de intoarcere cred ca stateam la ambasada sa ma ajute sa ma intorc.Mentionez ca nu am mai gasit cursa de intoarcere in ziua respectiva si m-am intors a doua zi , deci cheltuieli suplimentare cazare, transport, mancare . As dori sa stiu ce lege protejeaza calatorii transportului rutier international. As dori un raspuns inainte de a ma adresa OPC-ului si Autoritatea Nationala pentru turisti.
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 12:45, 14 Decembrie 2009
Buna ziua,
[ link extern ]
Ord.21-1992 art.10) lit.d) de a fi despagubiti pentru daunele provocate de produsele sau serviciile care nu corespund clauzelor contractuale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de transport ContSters68209 ContSters68209 Buna ziua, Doresc sa va aduc in atentie (in speranta ca cineva ne poate ajuta cu sfaturi, proceduri, pasi de urmat, etc.) o intamplare recenta petrecuta in ... (vezi toată discuția)
Ghid turistic / agentie de turism anonym3000 anonym3000 Buna ziua, Momentan lucrez in IT, dar as vrea sa mai organizez excursii / teambuilding-uri in weekend cu un anumit tip de persoane. Excursiile pot fi la ... (vezi toată discuția)
Sejur ratat de revelion 2023 mihaic99 mihaic99 Buna ziua, In urma unui sejur ratat de Revelion 2023 cu o mare companie de turism, avem toate motivele sa ne cerem banii inapoi si daune morale in cuantum de ... (vezi toată discuția)