avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pedepse cu inchisoarea ANAF (Paradox)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pedepse cu inchisoarea ANAF (Paradox)

Daca nu exista o limita incepand de la care un venit nedeclarat nu constituie evaziune fiscala, statul si Anaful te poate inchide pentru nedeclararea unor impozite pe venituri de la un leu si pana la cateva sute lei. ? Sunt deja condamnati mii de romani pentru datorii infime de la cativa lei pana la cateva sute de lei. Reamintim ca suntem singura tara care nu avem limita la evaziunea fiscala. Teoretic pana la 8 ani de inchisoare pentru impozite de 1 leu si cateva sute de lei. Deci daca am un castig anul trecut de 10 lei trebuie sa-l declar si sa mi se calculeze 10 la suta si sa platesc impozit de un leu. Daca nu risc 8 ani de puscarie. Incredibil in ce tara traim. Ce oameni. Ce tara.
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2020
Marius Iosif, utilizator

Alte discuții în legătură

Persoana fara venituri (cine stie sa raspunda ?) Marius Iosif Marius Iosif Stim ca ANAF recomanda persoanelor fizice fara venituri sa depuna declaratia unica pentru a fi asigurati in sistmul de sanatate si anume acea contributie de ... (vezi toată discuția)
Puscarie & bani BEN46 BEN46 Cati ar fi de acord sa faca puscarie pentru bani ? Avand in vedere legile de la noi ar fi rentabil sa fentezi statul pentru cateva ... (vezi toată discuția)
Cod fiscal 2017 - nelamuriri cass dobanzi ca salariat christianstk christianstk Va salut! Am multe nelamuriri si nelinisti cu privire la modalitatea de aplicare a normelor noului Cod Fiscal in ceea ce priveste plata asigurarilor de ... (vezi toată discuția)